ANKARA'DA 3.KARS ARDAHAN IĞDIR RÜZGARI ESTİ

Tarih : 2017-09-16 / Kategori : Kültür & Sanat

ANKARA'DA 3.KARS  ARDAHAN IĞDIR RÜZGARI ESTİ

          Açılışını UHD Bakanı Ahmet Arslan, Milli Mğitim Bakanı İsmet Yilmaz ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman tarafından yapıldı.
Iğdır stantına misafir olan değerli Bakanlarımıza yöresel tatlarımız ikram edildi.

            Iğdır Valisi Enver Ünlü, Iğdır stantını ziyaret eden UHD Bakanı Ahmet Arslan, Milli Mğitim Bakanı İsmet Yilmaz ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman birer Karabağ halısı hediye etti.
         2013 ve 2014 yıllarıda iki defa düzenlediğimiz,  Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günlerinin üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz diyen Iğdır İl Kültür ve Turizm  Müdürü Osman Engindeniz, Iğdır ın bir çok krültürel değeri vardır. Bu değerlerden biri de Bilim otoritelerince sağlık açısından faydası kanıtlanmış ve sofralarımızda kullanılması tavsiye edilen kaya tuzudur. Ülkemizin en büyük kaya tuzu rezervine sahip IğdırTuz Mağarası Türkiye’nin önemli ölçüde tuz ihtiyacını karşılamaktadır. Başka bir deyişle “Ülkemizin Sofrasında Bizim Tuzumuz Vardır”. Kaya tuzundan elde edilen ürünler de stantlardaki yerini almıştır. Ve elimizden gelinceye kadar tanıtmaya çalışıyoruz
         Bir başka turizm bölgesi de Türkiye’nin gözde mekanlarından biri olan Ağrı dağıdır .%64 ığdır il sınırları içinde kalan ağrı tam bir turizm cennetidir ülkemizin ve Avrupa nın en yükse volkanik dağıdır aynı zamanda flora ve faunasının zenginliğını tanıtmak en önemli gayemizdir.
Kars Ardahan IğdırTanıtım Günleri kapsamında ,Kervansarayımızla, Hiç göç etmeyen Leyleklerimizle,  Balımızla, Kaşarımızla, Sirabımızla (doğal madden suyu), Kayısımızla Elmamızla, Patlıcan reçelimizle, Taş  köftemizle, Yoğurt Aşımızla, Elma Reçelimizle, Kaysı Reçelimizle, Karabağ halısıyla, Yöresel kıyafetli bebekleriyle birlikte yöresel halk oyunları, şiir dinletileri ve çeşitli etkinliklerle siz değerli konuklarımıza keyifli dakikalar yaşatacağımız ve bu vesileyle ilimizdeki kültür, örf, adet ve geleneklerimizi daha yakından tanıma fırsatı bulacaklardır.
         Kültür hazinemize ait tüm değerlerimizin sergileneceği ve sahneleneceği etkinliklerimizde birbirinden değerli sanatçılarımızın konserleri ile renk katıyor Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri organizasyonunun yapılması talimatını veren Kıymetli  UHD Bakanımız  Ahmet ARSLAN 'a  Ve özellikle  bu organizasyonda yer almamızda emeği geçen ve hiç bir desteğini bizden esirgemeyen İlimiz Valisi Enver Ünlü'ye ayrıca çok  teşekkür ederiz. Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanılarımıza, Rektörümüze, Halk Eğitim Müdürlüklerimize ,Tüm Özel Sektör firmalarına, özelikle Gökkuşağı firmasına ve Yaycılı kardeşlere, Kars Iğdır Ardahan  federasyon Başkanı Erdoğan Yildırıma, Organizasyon şirketine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor, binlerce yıl önce parlayıp sönen eski medeniyetlere ev sahipliği yapmış Bu illerin, geleceğin parlayan yıldızı Türkiye’de önemli bir rol üstleneceğine inanıyorum tüm Ankaralıları etkinliğimize davet ediyorum.”dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası