Vali Enver Ünlü ” Şehitlerimiz Nurlanmış, Gazilerimiz ise Onurlanmış kişilerdir.”dedi

Tarih : 2017-09-19 / Kategori : Genel Haber

Vali Enver Ünlü ” Şehitlerimiz Nurlanmış, Gazilerimiz ise Onurlanmış kişilerdir.”dedi

19 Eylül Gaziler Gününde Gaziler ve Aileleri Yemekte Biraraya Geldi

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle gaziler onuruna verilen yemekte, gaziler ve aileleriyle bir araya gelindi.
Düzenlenen yemek programına, Iğdır Valisi Enver Ünlü, Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Cumhuriyet Başsavcısı  Muhammed Sağlam, Jandarma komutanı Hakan Başakcı, İl Emniyet Müdürü  Melih EKİCİ, Vali Yardımcları Abdullah Seçkin KOÇAK, Bilgehan Karanfil, Belediye başkanları, Resmi kurum Müdürleri, Iğdır Gazi ve Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Ahmet AKDENİZ, gaziler ve aileleri ile bazı daire müdürleri katıldı.
Vali Enver Ünlü, beraberindeJandarma komutanı Hakan Başakcı, ile birlikte tek tek masaları gezerek, gazilerin ve ailelerinin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı.
Vali Enver Ünlü,Masaları ziyaret ederken Tuzluca ilçesinde oturan kore Gazizisi olan Ramazan Ramazan’la sohbet etti. Kore Gazisi Ramazan, Yaşlandığı için yürümekte güçlük çektiğini belirterek Vali Enver Ünlü’den, Akülü tekerlekli sandalye istedi. Vali Enver Ünlü’ise Gazilerimiz baş tacımızdar diyerek gereken talimatı vererek Gazi Ramazan Ramazan’a tekerlekli sandalye verme sözünü verdi.
Daha sonra düzenlenen yemek programında bir konuşma yapan Vali Enver Ünlü, Her yıl düzenlemiş olduğumuz geleneksel yemeğimize hoş geldiniz. Türk vatanını ve yüce türk milletiyle Türk devletinin varlığını devam ettirmek milli birliğini ve bölünmez bütünlüğünü muhafaza uğruna ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran Aziz şehitlerimize ve siz kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Onların aziz hatıralarını anmak ve yüceltmek üzere bütün şehitlerimizi Rahmet ve şükranla anıyoruz. Hayattaki gazilerimize ve şehit ailelerimize uzun sağlıklı ömürler diliyoruz. Bu gün Türküye büyük millet meclisi tarafından gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mareşalik ve gazilik ünvanının verilişinin 96. yıl dönümüdür. ve aynı zamandada gaziler günü olarak kutlanmaktadır. Bu bakımdan bu günlerimizi şehitlerimizi anma ve Gazilerimize şükran duygularımızı ifade etmek için önemli günler olarak görmekteyiz. Bu gün ülkemizin hür ve bağımsız bir ülke olarak varlığını sürdürmesi bakımından ne fedakarlıklar çekildiğinin herkes tarafından ve özelliklede genç nesillerimiz tarafından çok iyi idrak edilmesi ve bilinmesi çok önemlidir.  Milletimiz için şehitlik ve gazilik çok müstehsa kavramlardır. Şehitlerimiz nurlanmış, Gazilerimiz ise onurlanmış kişilerdir. Şehitlik mertebesine ulaşmak arzusuyla görevlerini ifa ederken gazilik onuruna ulaşmanız önemli ve değerlidir. Bu ülkenin birer ferdi olarak  Şehitlerimizi minnetle yad ederken değerli gazilerimizide şükranla minnetle daima anacağız.”şeklinde konuştu.
Program duaların okunmasıyla son buldu.  Haber: Ali ŞIKTAŞ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.