ARAS EDAŞ ÇOK ZARAR VERİYORSUN ÇOK

Tarih : 2017-09-21 / Kategori : Genel Haber

ARAS EDAŞ ÇOK ZARAR VERİYORSUN ÇOK

      Aslında boşuna yazdığımızı biliyorum. Çünkü Aras Edaş TEDAŞ’ı satın aldıktan sonra verdiği arızalar, tahsilatta yaptığı acayiplikler, ödemesi bir gün geçen abonenin elektriğini kesmeler, kesme bağlama parası almalar,  keyfi muamelelere yapılan itirazlara hiçbir yanıt alınamadığı gibi buna da alınmayacağını biliyoruz.

ARAS EDAŞ firması elbette ki yoldan geçen bir firma değildir. Hükümete yakın, arkası kuvvetli, siyasi gücü ve erki olan bir şirkettir. Dolayısıyla vatandaşın itirazları elbette ki hiçbir işe yaramaz. Çünkü dediğim gibi Ak Parti Hükümetine sırtını dayayan, Valiye, Siyasetçiye eyvallaha olmayan ve hatta olacaksa onlara talimat verebilen bir kuruluştur.
ARAS EDAŞ Iğdır’da çok başarılı bir hizmet veriyor desek kendimizi kandırmış oluruz. Gerçi Iğdır’da görevli olan çalışanların elinde yetki falanda yok, suçu buradaki personele yüklesek haksızlık olur.  Genel Müdürlük, bölge müdürlüğü ne emrediyorlarsa buradakilerde onu yapıyorlar. Aksini yapan oldu mu tazminatını alır, ertesi gün kapının önüne konulur.
12.06.2017 tarihinde belgeleriyle birlikte bir ARAS EDAŞ’a Yeşil Iğdır Gazetesi olarak bir dilekçe verdik. Elektrik akımından kaynaklı olarak cihazlarımızın arızalandığını, kartlarının yandığını, teknik servis ve faturaları ile birlikte ibraz ettik. Bu konuyla alakalı defalarca ARAS EDAŞ yetkilileri aranmış, yüksek akım deldiği, farzın birinin olmadığı, elektriğin sürekli aç kapa yaptığı ve cihazlara zarar verdiğini belirtmişizdir.  
Genel Müdürlükten gelen cevapta ise, Zarar ziyan komisyonu tarafından yapılan değerlendirmelerde:
1-Arızanın oluştuğu belirtilen adreste dağıtım şebekesi kaynaklı herhangi bir arızanın olmaması.
2-Gerilim değerlerinin normal olması.
3-Cihaz arızalarına sebep olacak herhangi bir unsurun bulunmaması.
Ve yukarıda bulunan sebepler neticesinde zarar ziyan talebinin REDDİNE karar verilmiştir.
            İlginç olan REDDİNE ifadesinin  büyük harf ve karartılarak belertilmesiydi. Yani büyük bir özgüven içerisinde iddialarınızı reddediyoruz dercesine bir eda takınılmışmış yazıda.
            Peki konumuz Topçular mahallesi olduğu için sadece topçular mahallesini gelin, gidip kapı kapı dolaşalım. ARAS EDAŞ’ın hizmetlerinden memnun musunuz, elektrikleriniz düzenli geliyor mu, elektrik kesintisi, ani yükselme, sık aralıklarla git geller oluyor mu diye soralım. Ve cihazlarınız arızalandı mı sorusu yöneltelim. Bakalım vatandaş sizin hakkınız da ne diyor. 
            Bakınız sayın yetkililer. Ak Parti hükümetine sırf ARAS EDAŞ’tan ötürü bile binlerce insan tepkili. Çünkü bu kurum kimseyi umursamıyor, sınır tanımıyor, köylüyü umursamıyor, sanayiciyi dinlemiyor, bir gün elektrik faturasını geciktirenlerin elektriğini kesiyor, bide bağlama ücreti alıyorlar. Bunlar hizmet vermeden, para harcamadan tahsilat yapmayı hedefliyorlar. İlde yapılan koordinasyon toplantılarında en çok tartışılan, en çok eleştirilen ARAS EDAŞ olmasına rağmen, hiçbir şey istenilen gibi olmuyor.
            Rüzgar eser elektrik kesilir, yağmur yağar elektrik kesilir, sıcak olur elektrik kesilir, soğuk olur elektrik kesilir. Ama ARAS EDAŞ’ın hiç umurunda olmaz. Suçlu vatandaş olur. 

Facebook Beğenenler

  1. toprak 2017-09-21 14:36:05

    elinize sağlk..bu şerefsizlere gereken dersin vatandaşların bir araya gelerek protesto etmesi gerekir..geçenlerde şirket bilgisayarın elektriğin aniden gidip gelmesi ile harddiski yandı..arayıp bi güzel kfr ettikten sonra kapadım telefonu çünkü anca bu dilden anlarlar..yarım saat konuyu dile getirdim anlattım ama herhangi bir arıza görünmüyor deyip konuyu kapattılar..bende gereken cevabı anladıkları dilden verdim..ruhsatsız ve yapı denetimsiz olarak yapılmış bir binayı örnek vereyiç...ÇAĞAÇLAR APT..ruhsat ve yapı izni olmadan yapılan bu binanın bütün katlarına verilen abonelerin araştırılmaması da cabası..Gerçi nedeni bellii de (PARA MUSLUĞU DERLER HALK DİLİNDE)bahsi geçtiğim bina 2 yıllık çok değil..bence araştırılması ve denetim altına alınması gereken bi firma kimse kusura bakmasın

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.