Türk dünyasında dil birliği paneli yapıldı.

Tarih : 2017-10-10 / Kategori : Eğitim

Türk dünyasında dil birliği paneli yapıldı.

       Iğdır Pozitif Düşünce Derneği tarafından Türk dünyasında dil birliği paneli yapıldı.
      Iğdır Barosu Avukat evinde yapılan paneli Dr. Mehmet Kum yönetirken konuşmacı olarak Celal Bayar Üniversitesinden Doç.Dr. İrfan Murat Yıldırım, Iğdır Üniversitesinden Aslantürk Akyıldız katıldılar.   

   Öğretim görevlisi Aslantürk Akyıldız,”Dilde birlik bir milletin temel unsurudur. Bu nedenle dilde fikirde işte birlik içinde olan milletler her zaman ileri gitmişlerdir. Bugün Türk dünyasında dilde birliğin sağlanması çalışmaları devam ediyor ve büyük başarıda sağlanmıştır.”dedi.
              Doç.Dr.İrfan Murat Yıldırım da binlerce yıllık tarihi olan Türk milleti çeşitli kabile ve boylara ayrılmasına rağmen zaman zaman dilde ,fikirde işte birliği sağlamıştır. Bugün Bağımsız Türk devletleriyle yapılan ekonomik iş birliği işte bu  birliğin sağlandığının bir göstergesidir.Kültürde dilde de bu sağlanıyor. Bu birliğin  diğer bir adı Türk topluluklarıyla Turanın gerçekleştiğidir. Bu birliğin diğer bir anlamı da Türk topluluklarıyla Turan idealinin gerçekleşmesidir. Bugün ekonomik ilişkiler her şeyin başında gelir. Buda Türk devletleri arasında gerçekleşmiştir. Bu gün ekonomik ilişkilerin önem kazandığı bir süreçte Türk toplulukları arasındaki işbirliğinin artması ilerideki ekonomik ve siyasi işbirliğinin tümüyle gerçekleşmesine yol açacaktır. ”şeklinde konuştu.
            Programa Aralık Belediye başkanı  Bayram Teksay,Karakoyunlu belediye başkanı Kurban Kaya, Pozitif Düşünce Derneği başkanı Sözer Akyıldırım, Kafkas Çecen Derneği Başkanı Muharrem Çeçen, Taddef Genel başkan yardımcısı Serdar Ünsal, Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Eczacılar Odası başkanı Nazım Karadağ, İl Genel meclis başkanı Kurban iL Genel Meclisi Başkan Yardımcısı Mahmut Yusufoğlu, Üniversiteden Doç Dr Ahmet Metin Kumlay ve davetliler katıldı.
            Panel daha sonra karşılıklı soru ve cevap şeklinde devam etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.