Uluslararası II. Iğdır Sempozyumu Gala Yemeği

Tarih : 2017-10-16 / Kategori : Genel Haber

Uluslararası II. Iğdır  Sempozyumu Gala Yemeği

         Iğdır Üniversitesi tarafından 9-11 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası II. Iğdır Sempozyumu Bahçeşehir Koleji’nda düzenlenen Gala Yemeği ile son buldu.  Gala yemeğine Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Belediye Başkanı Av. Murat Yikit ve bazı kamu kurum amirleri ile davetliler katıldı.

           Gale Yemeğinde konuşan Rektör Alma, Iğdır’a büyük katkı sağlayacağına inandığı II. Iğdır Sempozyumu’nda çok önemli tebliğlerin sunulduğunu dile getirerek, şunları söyledi; “II. Uluslararası Iğdır Sempozyumu’nda yurtiçi ve yurtdışından 81 farklı üniversite ve araştırma kuruluşundan toplamda 428 tebliğ sunulmuş olup bunların 150 tanesi sosyal bilimlerden,104 ziraat bilimleri, 34 mühendislik,120 fen bilimlerindendir. Bu yemek programı bir sempozyumumuz için kapanış ama, aynı zamanda yeni düzenleyeceğimiz sempozyumlar içinde önemli bir adımdır. 2018 Kasım ayında 4. Türk Dünyası Kimya Kongresi’ni üniversitemizde yapmayı planlıyoruz. Yine Nisan 2018’de üniversite olarak Türkiye’de Tarım Politikaları ve Ülke Ekonomisine Katkıları konulu uluslararası bir sempozyum düzenleyeceğiz. Bu sempozyuma,  25 sponsorun destek vermesi de artık Iğdır’ın esnafı, kamu kurumlarıyla bilimsel çalışmalara sahip çıkacağını gösteriyor. Sempozyumumuzda bize destek veren bütün sponsorlarımıza ve sempozyum düzenleme kurulumuza çok teşekkür ederim. ”
Belediye Başkanı Av. Murat Yikit ise, "Gerçekten büyük bir alkış ve büyük bir teşekkürü hak eden başta Sayın Rektörümüz ve Iğdır Üniversitesine gerçekten bir teşekkür istiyoruz. Bundan sonra yapılacak olan bütün çalışmalar ve bu benzeri etkinliklere Iğdır Belediyesi olarak elimizden geldiği kadar imkânlarımızla destek olmaya devam edeceğimizin sözünü vererek, hepinize katkınızdan dolayı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
          Gala Yemeğinin sonunda Rektör Alma, sempozyum düzenleme kuruluna teşekkür belgesi verdi.
           Ayrıca Sempozyumun 3. gününde katılımcılar; Kars’a 48 kilometre uzaklıkta, Türkiye-Ermenistan sınırına yakın Arpaçay nehri kenarında bulunan yüzyıllardır birçok uygarlığa ev sahipliği yapan ve birçok savaşa tanıklık eden Ani Harabeleri tarihi mekanlarını gezdi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.