Termikel Store’den Görkemli Açılş

Tarih : 2017-10-16 / Kategori : Genel Haber

Termikel Store’den Görkemli Açılş

          Tansu Çiller Caddesi Vali Konağı yolu üzerinde hizmete giren Termikel Store' görkemli açılışla hizmete girdi.
            Törende konuşan Doğhan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Necati Okut, Bir iş adamı olarak öncelikle ilimizin kalkınması için yatırım yapmaya karar verdik. Açılışını yapmış olduğumuz  Termikel Store Iğdır bölge bayimiz yetkilisi çocuklarım Sevcan Okut ve Gökhan Okut, bu görevi layıkıyla yürütecektir. Termike Store bildiğimiz gibi Türkiye çapında tanınan ve yerli bir marka olduğu  için açmış bulunmaktayız. İlimize hayırlara vesile olmasını diliyoruz.” dedi.

       Okut, açılışa katılan tüm davetlilere katılımlarından ötürü teşekkür ederken, Iğdır Valisi Enver Ünlü ve Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya geldikleri günden beri yapmış oldukları çalışma ve büyük hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
          Daha sonra konuşan Termikel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya, Termikel’in kuruluş temelleri 1957 yılında kurucumuz Hacı Mehmet Kaya tarafından, Türkiye’ye duyduğu güven ile kendisinin sahip olduğu çalışma azmi, müteşebbis ruhu, icat çıkartma kabiliyeti ve vatan sevgisi ile atıldı. 
        Bu değerler bizlere hiç eskimeyecek örnek ve rehber oldu. Termikel Şirketler topluluğu, kuruluşundan bugüne kadar hızlı bir değişim ve büyüme süreci yaşamış ve on sekiz şirketi ile başta inşaat, elektronik, dayanıklı tüketim malları, sağlık ve medya sektörleri olmak üzere çeşitli sektörlerde yaşamaya devam etmektedir. Yeni yatırımlar, teknolojik yenilenme, yeni pazarlar ve yeni ürünlerle gelişmesini sürdürmektedir. 
MİSYON; Dayanıklı tüketim sektöründe müşteri ihtiyaçlarını karşılayan ve kolay çözümler sunan ürünler üretmek ve sunmak. 
VİZYON; Temel değerler • Güvene ve saygıya dayalı ekip çalışmasına önem vermek, bilgiyi paylaşmak, görüşleri tartışmak, müşterek karar almak • Akıl ile kalp arasında denge kurmak, olaylara hem bütünsel hem de detaysal yaklaşmak,  “Kalitesiyle Özel TERMİKEL” ilkesine dayanarak kaliteli üretim yapmak, dürüst hizmet vermek, “Ticarette başarının yarısı cesaret, yarısı nezakettedir” ilkesini benimseyerek iş yapmaktır.
         Türkiye de Termikel Store’nin Iğdır’da açmış olduğumuz Şubemiz 58.ci sini açmış bulunmaktayız. Türkiye genelinde ise 80. Mağazayı açmayı hedefliyoruz. Bu görkemli açılışımıza katılan Sayın Valimize, Rektörümüze ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.
          Daha sonra konuşan Iğdır Valisi Enver Ünlü,  Termikel Store’nin Iğdır Bölge Bayiinin Iğdır’da açılmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Bu nedenle değerli Okut ailesini huzurlarınızda bir kez daha tebrik ediyorum. 
            Ünlü, ülkemizin ve ilimizin kalkınması için bu tür yatırımların artarak devam etmesini istiyoruz.  Iğdır Valiliği olarak Iğdır’a yatırım yapmak isteyen iş adamlarımıza yatırımcı kuruluşlarımıza desteklerimiz her zaman devam edecek. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Ünlü, uçakla Iğdır’a döndüğümde Termikel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya, ile birlikte Iğdır’a döndüm. Bildiğiniz gibi Ankara’daydım 81 ilimizden Valiler buluşmasına katıldım.  Ankara’dan sizlere Sayın Cumhurbaşkanımız’ın, Sayın Başbakanımızın ve İçişleri bakanımızın en kalbi selamlarını getirdim. Özellikle Iğdır’a Selam gönderdiler. Serhat şehri Iğdır’da  demokrasi nöbeti tutan, hudut nöbeti tutan değerli Iğdırlılara en kalbi selamlarımızı götürün sayın valimiz diye bu konuda talimatlandırdılar. Bende bu selamı gururla sizlere iletmenin  onurunu yaşıyorum. Iğdır’ımız üç ülkeye komşu olan ve ticari potansiyeli, Ticaret potansiyeli, tarım ve hayvancılık potansiyeli olarak çok yüksek olan bir şehir. Kalkınan genç bir nüfusu olan bir şehir. İmkanları olan bir şehir, ama bu imkanları doğru ve zamanında kullanamayan bir şehir. Ama bu sıkıntıları çözme konusunda bir çalışma yapacağız. Bu sıkıntıları hep birlikte aşacağız. Bu sıkıntıları aşarken de özellikle Iğdır dışında  olan Iğdır’dan göç etmesine rağmen yüreğinde gönlünde Iğdır sevdası olan değerli iş adamlarımızı, girişimcilerimizi Iğdır’a hizmet yapmaya davet ediyorum. Ticaret, tarım, sanayi olabilir. Iğdır bu konuda potansiyeli yüksek olan bir şehirdir. Ağrı dağı eteğinde kurulmuş binlerce yıllık bir şehir. Tarihiyle turizmiyle, kültürüyle, bizlerin Anadolu’ya geçişini sağlayan ipek yolu, baharat yolu üzerinde ve özellikle Türk Cumhuriyetlerine komşu olarak büyük bir öneme sahiptir. Hükümetimizde bizleri cazibe merkezleri arasına aldı. Cazibe merkezi kapsamındaki illerdeniz. Hükümetimizin sağlamış olduğu yatırım ve teşviklerden sonuna kadar yararlanarak başta Iğdır’lı hemşerilerimiz olmak üzere tüm iş adamlarımızı Iğdır’a yatırım yapmaya davet ediyoruz. Tanıdığınız akraba dost kime ulaşırsanız onları Iğdır’a davet edin. Iğdır’ımızı ziyaret ettikten sonra zaten bütün kanaatleri değişiyor.  İlimizin yatırım ve ticari potansiyeli yüksek bir şehir. Biz Türkiye’nin en doğusundayız ama Orta doğunun en batısındayız. İran için, Azerbaycan için, Gürcistan için batıyız. Bu konuda yatırımcılarımıza önemli fırsatlar düşüyor. Turizm yönünden 5 yıldızlı otele ihtiyacımız var. Alışveriş merkezine ihtiyacımız var. Çünkü komşu ülkelerimizden İlimize turist akını gerçekleşiyor. İlimize gelen Turistleri iyi ağırlamamız lazım, bunun içinde ilimize yatırım yapmak için iş adamlarının ilimize davet ediyorum.” şeklinde konuştu.  
Konuşmalarının ardından dualar okundu.  Protokol tarafından açılış kurdelesi kesildi.
Açılış ikram ve kokteyle devam etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.