Iğdır Üniversitesi 2017-2018 Akademik yılı açılış töreni yapıldı

Tarih : 2017-10-20 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Üniversitesi 2017-2018 Akademik yılı açılış töreni yapıldı

         Iğdır Üniversitesi 2017-2018 Akademik yılı açılış töreni Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başladı.
          Daha sonra Iğdır Üniversitesi Kaarağaç Kampüsü konferans salonunda devam etti.

         Iğdır Üniversitesi 2017-2018 Akademik yılı açılış törenine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil, Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, İl Emniyet Müdürü Melih Ekici, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, İl Tarım Müdürü Özkan Yolcu, Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, Gençlik Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu, Iğdır İl Genel Meclisi Başkanı Kurban Oluz, Orman ve Su İşleri Iğdır Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Iğdır Aile ve sosyal politikalar il müdürü Sefer Coşar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sulhattin YAŞAR öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
          Program Iğdır Üniversitesinin Tanıtım filmiyle başladı.
          Açılış konuşmasını Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, yaptı. Alma konuşmasında şunları kaydetti;  Üniversiteler bilime hizmettir. Bizimde Iğdır Üniversitesi olarak temel amacımız  vizyon ve misyonumuz elimizden geldiğince bu amaca hizmet etmektir.  Dolaysıyla insana hizmet etmektir. Ülkemiz son yıllarda büyük bir kalkınmaya yönelik atağa kalktığına  hep birlikte şahit olmaktayız. İçten ve dıştan tüm saldırı ve engellemelere rağmen bu sürecin olumlu yöndeki seyri değişmemiştir. Şevkimizi kıramamışlardır. Bununla birlikte düşmanlar kaybettikçe dahada saldırmakta ve hırçınlaşmaktadır. Bu saldırıları bertaraf etmenin ve etkisiz etmenin tek yolu daha güçlü bir Türkiye için çalışmaktır. Bu durumda her kesin üzerine düşeni en iyi şekilde yapmak suretiyle gayret göstermek zorundadır. Öğrenci Öğrenci olmanın  Öğretim görevlileri muallim olmanın, İdareciler idareci olmanın gerekliliğini en iyi şekilde ifa etmelidirler. Başarılı bir eğitim öğretimle bu güç dahada artacaktır.  Bu duygu ve düşünceler Işığında Iğdır Üniversitesi ailesine yeni katılan öğrencileri kutluyor. Üniversitemizin değerli öğretim elemanlırı idari personeliyle kıymetli öğrencilerimize yeni eğitim öğretim yılında başarı ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum.”dedi.
            Rektör Alma, Iğdır Üniversitesi plan ve projeler yapılan yatırım ve çalışmalar hakkındaslayt eşliğinde bilgi sundu.
Daha sonra konuşan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin ’ise, Sayın Rektörümüzün ifade ettiği gibi zaman çabuk geçiyor. Iğdır üniversitesi 2008 yılında hayata geçmiş ve şimdi nerdeyse 10 yaşına gelmiş bir üniversite  2017-2018 Yılı içerisinde 10 yaş demiş olacak. Üniversitemizin kurulmasından bu yana hayat veren emek veren tüm çalışanlarına Akademik ve idari kadrosuna şükranlarımızı sunuyoruz. Ülkenin eğitim alanının gelişmesinde Sayın Cumhur başkanımızın büyük bir katkısı var. Cumhurbaşkanımızın Başbakanlık görevinden bu yana üniversitelerimizden yana büyük bir artış oldu.  Buda beraberinde çok tartışılan konuları beraberinde getirdi. Önce akademisyenlermi yetişmeli  sonra üniversiteler kurulmalı gibi tartışmalar oldu. 
Bazı illerde birden fazla üniversitelerin kurulması akademisyenlerin yetişmesine vesile oldu.  Üniversiteler aslında gelişmiş medeniyetlerin kurmuş olduğu bir eğitim kurumlarıdır. Biz malesef her şeyi batının gözüyle okuduğumuz için  bir batı şablonu halinde okumaya zorlandık. Asıl gerçek üniversite modeli medreselerimizle bize özgü bir model batı ülkelerine özgü değil. Cumhurbaşkanımızın yerli ve milli sıfatının tanımının idrak etmemiz için buralara dönmemiz lazım. Böyle baktığımızda Öğrettiğimiz değirin dünya açısından farklılık yarattığını göreceğiz. Öncelikle biz kendi değerlerimize değer verirsek işte o zaman kazanırız. Geçirmiş olduğumuz 15 Temmuz süreci bize şunu gösterdi kendimiz gibi olmak çok önemli Türkiyede bir gurup insan kendileri gibi olmadan farklı farklı tiplere bürünerek aramızda yaşamış ve içimize gizlenmiş Asker ve polisimize sızmış o gece bende Ankaradaydım Çankayadaydım her birimiz de bulunduğu yerde bunları yaşadık. Bunlar zaman çok farklı yerlerde olan ve zaman  içerisinde  yayılan bir tablonun karşımıza çıkmasıydı. Çok büyük imtihanlardan geçti Türkiye, Bu akademik yılımızda ülkemizin başından geçenleride unutmamamız lazım. Bu ülke çok önemli dönüm noktalarından geçti. Ülkemizin gelişip büyümesi için eğitime önem vermeliyiz. Üniversitelerimizi geliştirmaliyiz. Rektörümüzün bir çok başarılı çalışması var özelikle bölgenin değerlerini ortaya çıkarmak açısından büyük çalışmaları var Bizlerde Üniversitemizin gelişmesi için gereken desteği vermeye hazırız”şeklinde konuştu.
Program katılımcılara plaket taktimi ve görsel sanatlar sergisinin gezilmesiyle son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.