2. KARS-ARDAHAN-IĞDIR TANITIM GÜNLERİ ÇOŞKUYLA BAŞLADI

Tarih : 2017-10-21 / Kategori : Genel Haber

2. KARS-ARDAHAN-IĞDIR TANITIM GÜNLERİ ÇOŞKUYLA BAŞLADI

         KAISİAD tarafından düzenlenen 2. Kars-Ardahan-Iğdır tanıtım günleri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan'ın katılımıyla Beylikdüzü/İstanbul'da başladı.

 

           Fuar açılışında konuşan Vali Enver Ünlü; ''Serhat şehirlerimiz olan Kars, Ardahan ve Iğdır Anadolu'da Müslüman Türkiye’nin temellerinin atıldığı, bundan yaklaşık on asır önce Sultan Alpaslan'ın fethettiği kutlu vatan topraklarıdır. Anadolu'da yatan şehitlerimizin en önemli Meşhed’i sayılan bu kutlu şehirlerimizden ve Sarıkamış’tan Dede Korkut Oğuznamelerinde isimleri zikredilen Sürmeli ve Ağcakale’den sizlere gönül dolusu selamlar getirdik. Kars, Ardahan ve Iğdır kurtuluşu için Gazi Mustafa Kemal’in nutukta yeni Türkiye’nin ilk askeri zaferi sayılır dediği güzel, bereketli yerlerdir. Türkiye’de güneşin ilk doğduğu yer Doğu Anadolu'nun Çukurova'sı sayılan Iğdır, vatanımızın üç ülke ile sınırı olan tek ilidir. Yanı başında yükselen ve efsanelere konu olan Ağrı Dağı sadece Türk Kültürü açısından değil, dünya kültürü açısından da önemli ve farklı medeniyetleri bir araya getiren bir dağdır. Kars, Ardahan ve Iğdır bölgesel olarak Kafkaslar ve Orta Asya ülkeleri ile ilişkilerini geliştirmek durumundadır. Bunun için de sahip olduğumuz potansiyeli geliştirerek kullanmak ve tanıtmak arzusundayız.Sayın bakanım tanıtım günlerimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İllerimizin tanıtımına katkı sağlayacağına inandığımız bu tanıtım günlerinde başta teşriflerinizle bizleri onurlandıran zatıalinize, derneklerimize, gayretle çalışan herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum'' şeklinde açıklamalarda bulundu.
Tanıtım günlerinde ilimizin kültür, sanat, tarih, yöresel lezzet, folklor ve sosyal alanlarının genç nesillere lanse edilmesi hedeflenmektedir.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası