HALEP KEÇİSİ YAYGINLAŞIYOR

Tarih : 2017-10-24 / Kategori : Genel Haber

HALEP KEÇİSİ  YAYGINLAŞIYOR

Keçi ırkları içinde süt ve et verimi yüksel olan Halep Keçisi Iğdırlı Çiftçilerimizin son dönemlerde tercih ettiği hayvanlardan biri oldu.

 

         Iğdır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürü Özkan YOLCU Halep Keçisi yetiştiriciliği yapan İlimiz Karakoyunlu İlçesinde çiftçilik yapan Sezer ŞIKTAŞ’ı ziyaret ederek Halep Keçilerini inceledi. 
        İl Müdürü Özkan YOLCU; “Et, Süt ve Yavru verimi yönünden çok avantajlı olan Halep Keçisinin bakımının kolaylığı ve İlimize çok güzel uyum sağlaması tercih edilme sebebi olmuştur. Bu keçilerin. Yaygınlaşması yöremiz hayvancılığına katkı sağlayacaktır” dedi.
Halep Keçisi Özellikleri : Halep keçisi süt keçisi ırkları arasında isminden çok sık bahsedilen, henüz keşfi yeteri kadar yapılmamış gizemli bir ırktır. Halep keçi yetiştiriciliği yurt sathında hızla yayılmaktadır. Dünya genelinde elliye yakın ülke bu Halep Şami keçisi yetiştiriciliği yapmaktadır.
          Halep keçisi özellikleri arasında çok belirgin olanı sütçü, etçi ve çok yavru verimine sahip olması (Halep keçi başı 2-4 yavru) gelir. Halep keçisinin diğer göze çarpan özellikleri, sağlam yapılı ve uysal bir süt keçisi olması sayılabilir. Halep keçisi süt verimi 3-6 lt ortalamada seyreder.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.