Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 3. Turizm Şurası Yapıldı

Tarih : 2017-11-03 / Kategori : Kültür & Sanat

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 3. Turizm Şurası Yapıldı

          Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 01-03 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlediği 3. Turizm Şurası’na katıldı.

        Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen açılış etkinliğindeki konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, turizm sektörü için birçok önemli noktaya değindi.
        Erdoğan, "Sektörün yaşadığı kötü günleri geride bırakmaya başladık. Yaşanan olumsuzlukları telafi etmek için uygulanan düşük fiyat politikasının önemi büyük. Turizmde artık yükseliş dönemidir. Devletimiz sektörün yanındadır. Türkiye'nin potansiyeli öyle büyüktür ki kaybettiğimiz pazarların katbekat büyükleri bir el uzatımı mesafede bizleri beklemektedir." dedi.
        Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle: Turizmin insanlığın tarihi kadar eski bir geçmişi vardır. Turizmin bir sektör haline gelmesi geçtiğimiz yüzyılda ortaya çıkmıştır. Bugün artık doğrudan ve dolaylı etkileri ile dünya ekonomisine büyük katkısı olan bir sektörden bahsediyoruz. 
          "DEVLETİMİZ SEKTÖRÜN YANINDADIR"
           Sektörün yaşadığı kötü günleri geride bırakmaya başladık. Yaşanan olumsuzlukları telafi etmek için uygulanan düşük fiyat politikasının önemi büyük. Turizmde artık yükseliş dönemidir. Devletimiz sektörün yanındadır. Türkiye'nin potansiyeli öyle büyüktür ki kaybettiğimiz pazarların katbekat büyükleri bir el uzatımı mesafede bizleri beklemektedir.
İnsanlar artık gittikleri her yerde hayatın her alanına ulaşmak istiyoruz. İnsanlar hediyelik eşyalar kadar unutulmaz hatıralar da biriktirmek istiyorlar" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyada başka hangi ülkede bizdeki kadar zengin mutfak kültürü, folklor kültürü, bu denli köklü ve farklı medeniyetlerin izleri sürülebilir. Denizi bir başka yaylaları bir başka, hele insanı daha başka güzelliğe sahip kaç ülke var dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası