Sağlık Teşkilatı Sil Baştan Yenileniyor

Tarih : 2017-11-06 / Kategori : Sağlık

Sağlık Teşkilatı Sil Baştan Yenileniyor

           İl Sağlık Müdürü Alparslan Erol, Yeşil Iğdır ve 15 Temmuz Gazetelerinin Sahibi Cabbar Şıktaş’ı ziyaret etti ve sağlıkta ki yeni yapılanmayla alakalı bilgi verdi.
            İl Sağlık Müdürlüğü,  Halk Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Genel Sekreterliği olarak 3 ayrı müdürlük şeklinde hizmet veren sağlık teşkilatları, Sağlık Bakanı Sayın Ahmet Demircan’ın talimatları ile yeniden yapılandırılarak üç kurum İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde toplanıp faaliyet yürüteceği açıklandı.

 

    İl Sağlık Müdürü Alparslan Erol yaptığı açıklamada: “Yeni düzenlemede il sağlık müdürlüğü, iki başkan, üç başkan yardımcısı, dört uzman ve bunlara bağlı olarak şube müdürlükleri görev yapacaklardır. Sağlıkta ki kargaşayı önlemek, işlerin daha hızlı sonuçlanması ve vatandaşımızın daha iyi sağlık hizmeti alabilmesi için bu yeni düzenleme hayata geçirilmiştir. Sanıyorum önümüzde ki haftalarda Iğdır içinde karar verilecektir. Bu yeni uygulama hem Doktorlarımızın daha rahat ve huzurlu bir ortamda görev yapmasına vesile olacak, hem de hizmet kalitesinin artması ile hastalarımız işlemlerini daha kısa sürede çözüme kavuşturacaklardır. Sağlık alanında bakanlığımızın çok ciddi ve köklü yatırımları söz konusudur. Şu anda gerek aile hekimleri ve gerekse hastanelerimizde her branştan doktorumuz mevcuttur. Yeni yapılanma hayata geçtikten sonra inşallah Sayın Bakanız Ahmet Demircan ve Sayın Valimiz Enver Ünlü Beyin’de destekleri ile ilimizin elzem ihtiyaçları arasında yer alan Melekli, Tecirli, Aralık, Tuzluca aile sağlığı merkezleri ve Iğdır Merkez Sağlıklı hayat merkezi  başta olmak üzere bir çok birimin açılması için girişimler başlatılmış ve 2018 MART ayında ihale edilerek hayata geçirelecektir” dedi.  
            Yeşil Iğdır ve 15 Temmuz Gazetelerinin Sahibi Cabbar Şıktaş’da: “Sağlık teşkilatında  bu güne kadar yapmış olduğunuz çalışmalar takdirle karşılanmaktadır. Sağlık teşkilatının üçe bölünmesi çok ciddi bir hantallık yaratmaktaydı. Bu yeni uygulama sağlık sorunlarının tek elden, tek merkezden bir ekip çalışması ile daha rahat hallolacağına inanmaktayım. Umarım sayın Bakanımız sizlerin bunca zamandır ortaya koymuş olduğu başarılı çalışmaları gözlemlemişlerdir. Sizlere yeni dönemde üstün başarılar diliyorum” dedi.

Facebook Beğenenler

  1. ŞIKTAŞ 2017-11-13 11:57:03

    Allahü teâlâ, hayır murat ettiğini, iyi işler yapmakta başarılı kılar.) HAKİM SÜRESİ

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.