IĞDIR’DA SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Tarih : 2017-11-06 / Kategori : Spor

IĞDIR’DA SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

        Iğdır Valisi Enver ünlü başkanlığında Sağlıklı yaşam yürüyüşü yapıldı. Topçular mahallesi Vali Konağı karşısından başlayan Sağlıklı yaşam yürüyüşü Yaycı köyü istikameti ordanda Iğdır Gençlik merkezine doğru toplam 5 Km yürüyüş yapıldı.

         Yürüyüşe Iğdır Valisi Enver Ünlü, Kurum müdürleri, Sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
         Iğdır Gençlik merkezinde son bulan yürüyüşte konuşan Iğdır Valisi Enver Ünlü, Ülke genelinde başlatılan sağlık için harakete geç sloganıyla bizde Iğdır’da sağlıklı yaşam yürüyüşü adında bir yürüyüş düzenledik. Bu gün zeki çevik ve ahlaklı çocuklarımızla yürüyüşümüze  Anne baba, çocuklar tümünün katılımıyla başladık.  Iğdır’da bu tür yürüyüşlerin ilkini gerçekleştirdik. Bu tür yürüyüşleri ilerleyen dönemlerde daha yoğun katılımla artırmayı panlamaktayız. Bunun dışında hafta sonları bir çok sportif faaliyetlerimiz devam etmektedir.”dedi.
         Vali Ünlü, 7’den 77’ye sağlıklı bireyler olmak için spor yapmalıyız çünkü sağlıksız beslenme özellikle gençlerimizi sağlık açısından kötü etkilemektedir. Bunun için gençlerimizin spora yönelmesi için çalışmalar yapmaktayız. Bu yürüyüşte her kesin yapabileceği bir spordur. Bu gün ilkini gerçekleştirdiğimiz bu yürüyüş yolunda güzel güzergahlar var. Çevreyi inceleme imkanına sahip olduk çok çevreci bir yürüyüş oldu. Bidahaki turumuza bisiklet turu düzenlemeyi planlıyoruz. İlerleyen dönemlerde  çeşitli güzergahlarda, dağ yürüyüşleri, doğa yürüyüşleri yapmayı planlıyoruz. Doğayı çevreyi, sporu seven gençlere sporu sevdirmek adına bizim spor yapmamız lazım. Çünkü bizleri örnek alacaklar. Bu gün bu güzel yürüyüşe katılan herkese teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.
Öğrenciler ve vatandaşlar ise, ilk kez böyle bir yürüyüşe katıldık. Yürüyüş güzergahını ilk kez gördük. Doal ortamda güzel bir yürüyüş oldu. Bu  yürüyüşü düzenleyen Iğdır valiliğine çok teşekkür ediyoruz. Her zaman bu tür yürüyüşlerin yapılmasını istiyoruz.”dediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.