IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ALUM) YETKİLENDİRME BELGESİ TESLİM EDİLDİ

Tarih : 2017-11-20 / Kategori : Eğitim

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ALUM) YETKİLENDİRME BELGESİ TESLİM EDİLDİ

        Iğdır Üniversitesi bünyesinde kurulan Araştırma Laboratuvarları Uygulama ve Araştırma Merkezinin (ALUM) Toprakta Temel Analizler (Kapsam-1) ve Sulama Suyu Analizlerinden (Kapsam-3) yetkilendirilmiştir. 

         Yetkilendirme şartlarının yerine getiren Üniversitenin yetki belgesi İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Mahmut TURAN tarafından Laboratuvar yetkilisi  Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Uğur ŞİMŞEK’ e takdim edilmiştir.
           İl Müdürü Özkan YOLCU “Iğdır Üniversitesi bünyesinde kurulan ve Yetkilendirme Belgesi ile faaliyete başlayan Laboratuvarın ilimize toprak ve su analizlerinin yapılması konusunda katkı sağlayacağı analiz sonucu Gübre Tavsiyesi de yapılacağından çiftçilerimizin bilinçsiz gübrelemeyle uğrayacakları ekonomik kayıplar ve toprakta gübreleme sonucu oluşan kirlilikte azaltılacaktır. Yine İl Müdürlüğümüz ve Üniversite arasında varılan mutabakatta İl Müdürlüğümüz vasıtasıyla gönderilen toprak numuneleri indirimli olarak analiz edilebilecektir Yetkilendirilen Laboratuvarın İlimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.