National University Of Life And Environmental Sciences Of Ukraine (Nubip)'İn Yeni Ortağı Türkiye'nin En Dinamik Üniversitelerinden Biri Iğdır Üniversitesi

Tarih : 2017-11-21 / Kategori : Eğitim

National University Of Life And Environmental Sciences Of Ukraine (Nubip)'İn Yeni Ortağı Türkiye'nin En Dinamik Üniversitelerinden Biri Iğdır Üniversitesi

       Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Ukrayna Çevre ve Hayat Bilimleri Milli Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Biyoteknoloji Başarı ve Umut" konulu konferansa katıldı. 

 

        Ukraynalı mevkidaşı, Rektör Stanislav Nikolaienko ile bir görüşme gerçekleştiren Rektör Alma, Iğdır Üniversite’nin mevcut durumu ve özellikle modern ekipmanları sayesinde sadece Iğdır Üniversitesi için değil aynı zamanda bölgedeki diğer yükseköğretim kurumları için de büyük bir araştırma üssü olan Araştırma ve Uygulama Merkezi (ALUM) hakkında geniş bilgi verdi.
           Rektör Nikolaienko ise “Iğdır Üniversitesi Rektörü Mehmet Hakkı Alma’nın başkanlığında bulunan Türk delegasyonu üniversitemizi ziyaret ettiler. Türkiye’nin en genç üniversitelerinden biri olan Iğdır Üniversitesi son zamanlarda ilim yolunda hızla gelişen dinamik bir üniversitedir.” dedi. Bunun yanında, NUBİP'le ilgili de bilgi veren Rektör Nikolaienko, lisans ve yüksek lisans programları, üniversite eğitim ve araştırma tesislerinden, genel olarak 5 bin hektarı aşan arazi alanı ve Boyarsky LDS ile ilgili de kapsamlı bilgi verdi. Rektör Nikolaienko, bu ziyaretin pratik bir uzantı olacağını umduğunu da belirtti.
          Görüşmede ele alınan konulardan bir diğeri, iki üniversitenin akademisyenlerinin birlikte yürütülebilecekleri ortak araştırmalardı. Bu amaçla bir protokol imzalanıp iş birliği içerisinde olunması hususunda mutabakata varıldı. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası