BASIN AÇIKLAMASI

Tarih : 2008-08-16 / Kategori : Genel Haber

  Ağustos ayı Türk Milletinin kutlu ve zafer ayıdır. Yüce Türk Milletine hayırlı olsun. Artık ağustos ayı son yıllarda Türk Milletine ve Türk Devletine hüzün veriyor.

Çünkü mevcut İktidar, Türk tarihinin şan, şeref ve kahramanlık ayında bile tam teslimiyetçi bir yapıda olması nedeniyle Türk Milletiyle hesabı olan bütün milletler ve devletlere teslim olurken kendi tarihiyle alay eden, yok sayan bir teslimiyete bürünmüştür. Dolayısıyla milli olan her şeyle kavga etmektedir.
Oysa Anadolu’daki tarihimiz bize en önemli zaferlerimizin bu ayda kazanıldığını gösteriyor. Bu zaferlerden biri 16 Ağustos 1064 tarihinde Kars Anı şehrini alarak Türklerin Anadolu’ya girmesi ile beraber yaklaşık 7 yıl bu bölgede yerleşmesi ile beraber Bizans ordularının en güçlü yerleşim yeri olan Malazgirt savaşının hazırlıklarını yapmaya başladılar. Hazırlıklar tamamlanır tamamlanmazda Malazgirt Meydan Savaşı ile kesin olarak Anadolu Türk’ün yurdu yapıldı. Bizans ordusu ebediyen temizlenmeye başlandı. Dolayısıyla 16 Ağustos 1064 tarihinde Kars’ta doğan güneş önce Anadolu’yu aydınlattı. Sonra Söğüt’e ışık oldu. Burada bir cihan imparatorluğu doğdu.
Kars’ta doğan güneş Ortadoğu’da parladı. Kars’ta doğan güneş Balkanlara ışık saçtı ve buraya 550 yıl huzur ve güven getirdi. Kars’ta doğan güneş Viyana kapılarına kadar ışık oldu.
    16 Ağustos 1064 tarihinde Anadolu’ya Selçuklu Türklerinin girişiyle başlayan aydınlık hareketi Selçukluların tarih sahnesinden çekilmesinden sonra ortaya çıkan Osmanlı Beyliği kısa bir zaman sonra imparatorluk haline geldi ve üç kıtaya hâkim oldu.
Üç kıtaya hükmeden ve 22 milyon kilometrekareye yayılarak büyük bir coğrafyaya 623 yıl yöneten ve bunun 321 yılı ise cihan imparatoru olarak dünyaya hükmeden bir imparatorluktan sonra maalesef şimdi 776000 kilometrekarelik vatanda yaşamak zorunda bırakılıyoruz.
 Bugün bu topraklarımızı bile bize çok görüyorlar. Onlara en güzel cevabı yine Kars’tan doğacak güneş verecektir. Yüce Türk Milleti birçok sinsi planı tarihin derinliklerine gömdü. Dün nasıl Kars’ta doğan bu güneşle birleşerek, birbirine güvenerek dayanışma içerisinde büyüdük ise bugünde tarihteki gibi şanlı ve kahramanca direnen yüce Türk Milletinin artık titreyip ve kendine dönme zamanı gelmiştir.
    Kars’tan doğan bu güneşin Türk Tarihinin en karanlık dönemlerinden birini yaşadığımız bu günlere ışık olacağına inanıyoruz. Büyük Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti, Milli Devleti tekrar ışık olacağına inanıyoruz.
Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi “ NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE" diyoruz.                                                                                                   
OKTAY AKTAŞ                                                                                          
MHP KARS İL BAŞKANI

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası