24 Kasım Öğretmenler Günü Tebrik Mesajı

Tarih : 2017-11-24 / Kategori : Genel Haber

24 Kasım Öğretmenler Günü Tebrik Mesajı

           Tarih boyunca büyük başarılarla yad edilen bütün milletler, kılıç gücünden ziyade kalem gücüne yani ilme, medeniyete ve âlimlere son derece ihtimam göstermişlerdir. Vatanın bekası için milletin bütün unsur ve olanaklarıyla topyekûn mücadele ettiği İstiklâl Harbi’nin ardından Büyük Önder Atatürk, medeniyetin inşası için 24 Kasım 1928’de Cumhuriyetimizin ilk ve en önemli okuma-yazma seferberliğini başlatmış ve ülkemiz bugün onun açtığı yolda ilerleyen öğretmenlerimiz sayesinde hakkettiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmıştır.

 

Millet olarak istikbalde daha saygın bir yere ulaşmanın ilk koşulu olan eğitimin en önemli aktörleri hiç şüphesiz öğretmenlerdir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin; milli bilinci, demokrasiyi ve çağdaş yaşamı özümsemiş, aklı ve vicdanı hür, düşünen, üreten ve edinimlerini insanlık yararına kullanabilme yetisine sahip bireyler olarak yetişmesi ancak öğretmenlerimizin emek ve gayretleriyle mümkün olacaktır. Bunun yansıra öğretmenlerimiz; ülkemizin kalkınması, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi, toplumdaki barışın ve huzurun sağlanması, bireylerin sosyalleşerek toplumsal hayata hazırlanması ve ülkenin kültürel mirasının genç kuşaklara aktarılması hususunda çok önemli sorumluluklara sahiptirler.
Bu duygu ve düşünceler ile sonsuz hoşgörü ve sevgileriyle ülkemizin dört bir yanında fedakârca çalışarak geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştiren öğretmenlerimiz ile bir yandan geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizi yetiştirirken diğer taraftan daha güzel, yaşanabilir bir toplum ve dünya için akademik çalışmalar yapan tüm öğretim elemanlarımız ve çok değerli öğretmen adayı öğrencilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aramızdan ayrılan çok kıymetli öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.                                      
              Iğdır Üniversitesi Rektörü
                  Prof. Dr. M. Hakkı ALMA

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.