IĞDIR ÜNİVERİSTESİNDEN ÇAYIR MERA BİTKİLERİ KILAVUZU ÇIKTI

Tarih : 2017-11-24 / Kategori : Eğitim

IĞDIR ÜNİVERİSTESİNDEN ÇAYIR MERA BİTKİLERİ KILAVUZU ÇIKTI

          Iğdır Üniversitesi bir ilke imza atarak Iğdır ilinde bulunan çayır mera bitkilerini tespit ederek kitaplaştırdı.
           Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında  kitabın tanıtımını yaptı.

 

  Rektör Alma, Üniversitemiz de çok güzel çalışmalar yapılıyor. Iğdır’ın su, hava, toprak her alanının röntgeni çekmeye Iğdır’a bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Açtığımız bölümler, yaptığımız bilimsel çalışmalar YÖK tarafından ilgi ile takip edilmektedir. Iğdır’a hizmet için geldik Hizmetimizi yapıyoruz.Yaptığımız çalışmaların meyvesini almaya başladık.Kurduğumuz toprak laboratuarına çiftçilerimiz büyük ilgi gösteriyor.Iğdır bir tarım şehri bunu en iyi şekilde değerlendirmeliğiz ”dedi
            Alma, “Üniversitemizde bir yayın evi kurduk bilimsel çalışmalarımızı kitaplaştıracağız bunun ilk yayını da Iğdır ilinde bulunan çayır mera bitkileri kılavuzu kitabı oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederim”şeklinde konuştu.
            Kitabın proje yürütücüsü olan Iğdır Üniversitesi Ziraat fakültesi öğretim görevlisi Doç.Dr. Süleyman Temel, kitapla ilgili olarak şu bilgileri  verdi: “3 yıllık bir çalışma sonucunda bu kitabı ortaya çıkardık.Iğdır da bulunan çayır meralar ve meralarda bulunan bitkiler ortaya çıkarılmıştır. 
Bu çalışmada Endemik bitkilerde vardır. 412 adet bitki çeşi,di var. Bu kitaptan çobanlar , ziraat fakültesi öğrencileri faydalanabilir.kitabın 2.3. ciltleri de çıkacak “dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.