Iğdır Üniversitesi ile Kiev Politeknik Üniversitesi Arasında İşbirliği

Tarih : 2017-12-02 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi ile Kiev Politeknik Üniversitesi Arasında İşbirliği

           Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma,  Ukrayna’nın önde gelen üniversitelerinden biri olan Kiev Politeknik Üniversitesi’ne (Kiev Ulusal Teknik Üniversitesi) ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında Rektör Alma, üniversitenin Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Segey Sidorenko ve Uluslararası İşbirliği bölümünden Doç. Dr. Angela Piatova ve Erasmus koordinatörü ile ikili görüşmeler yaptı.

           Prof. Dr. Segey Sidorenko, Kiev Politeknik Üniversitesi ile ilgili Rektör Alma’ya bilgi vererek, özellikle bilimsel plan, lisans ve yüksek lisans programları, ulusal ve uluslararası dereceler konularında KPÜ’nun olanaklarından bahsetti. Üniversite eğitim, araştırma tesisleri ile ilgili ayrıntılı bilgi veren Prof. Dr. Sidorenko, kuruluşu 1898 olan Kiev Ulusal Teknik Üniversitesi'nin birçok ülke öğrencilerinin ilgisini çeken bir üniversite olduğunu kaydederek, üniversitenin kuruluş tarihinden bugüne kadar üniversitede 112 farklı ülkeden 6000 yakın yabancı öğrencinin eğitim aldığını belirtti.
           Ayrıca Prof. Dr. Sidorenko, hem sabit kanatlı, hem de özellikle Sikorskiy helikopterler olmak üzere havacılık  konusunda öncü olmuş İgor Sikorskiy,  Sovyet roket mühendisi Sergey Korolyov, Sovyet uzay araçlarının baş tasarımcısı Boris Paton’un çalışmaları sayesinde, uyduların uzayda yörünge uçuşu koşullarında, dünyada ilk kez kaynak deneyini gerçekleştirmeyi sağladığını bu şahısların üniversitelerinde öğrenim görmüş ve mezun olmuş tanınmış kişiler olduğunu ifade etmişlerdir. Prof. Dr. Sidorenko bilgilendirmelerine ek olarak uzay teknolojisinin başlangıcı olarak bilinen elektron kaynağı, ark plazma ve lazerin metallerin kaynağında kullanılması ve özel elektrometalurji konusunda üniversitelerinin öncü araştırmalara öncülük ettiğini belirtti.
            Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da altı ay önce göreve başladığını, üniversitede 7 fakülte, 3 enstitü, 2 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu, 8 uygulama ve araştırma merkezleri olduğunu belirtti. Rektör Alma, modern ekipmanlar sayesinde, sadece Iğdır Üniversitesi için değil aynı zamanda bölgedeki diğer yükseköğretim kurumları için de büyük bir araştırma üssü olan Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili geniş bilgi verdi. Bu toplantıda tartışılan temas noktalardan biri, iki üniversitenin akademisyenlerinin birlikte yürütülebilecekleri ortak araştırmaları oldu. Bu doğrultuda, iki üniversite arasında Erasmus programı çerçevesinde ikili anlaşmalar yönünde fikir alış verişinde bulunuldu ve Erasmus programı için iş birliği yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.