AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRÜ SEFER CFOŞAR’IN 5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Tarih : 2017-12-06 / Kategori : Genel Haber

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRÜ SEFER CFOŞAR’IN 5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

           5 Aralık 1934'te ''Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı'' veren yasanın kabul edilmesiyle ülkemizde her yıl 5 Aralık günü " Dünya Kadın Hakları Günü'' olarak kutlanıyor.
            Kadın, her şeyden evvel anne olmasıyla, toplumu ayakta tutan temel yapı taşı olan ailenin en önemli unsurudur. Kadınlarımız günümüzde sosyal, siyasal ve ekonomik yaşantımızın önemli birer parçasıdır. 

           Toplumumuzda kadının önemli bir yeri vardır. Kadın, anne olarak aile ve toplum arasında bir köprü görevi görür. Fedakârlığı, sevecenliği, çalışkanlığı ve üretkenliğiyle her zaman ailesine ve topluma önemli katkılar sunan kadınlarımızı, hayatın her alanında etkin bir şekilde görmek, bizleri sevindirmektedir.
          Toplumsal yaşamın her alanında üzerlerine düşen görevlerin üstesinden gelmeyi bilen, en kutsal görevlerden biri olan annelik görevlerinin yanı sıra vatan savunmasında yer alarak üstün başarılar gösteren kadınlarımız, kendilerine gösterilen saygıyı fazlasıyla hak etmektedirler.
          Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiği 1934’ten günümüze kadar kadınlarımız hayatın her alanında başarıyla görev almıştır. Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır.
            Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınların, bu anlamlı gününü en içten duygularımla kutlar; sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diler; saygılarımı sunarım. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.