Yaşama Yol Ver.!

Tarih : 2017-12-11 / Kategori : Sağlık

Yaşama Yol Ver.!

          Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü, Yaşama Yol Ver sloganıyla acil sağlık hizmetlerinin sunumunda 112 Acil Çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi amacıyla bilgilendirme kampanyası
başlattı.

 

            Kampanya kapsamında Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü önünde kurulan stantlarda görevli 112 ekipleri ve Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından vatandaşlar bilgilendirilerek tanıtıcı broşürler, şapka,araç kokusu dağıtıldı ve vatandaşlara kurabiye ve meyve suları ikram edildi. 
          Kampanya hakkında bilgi veren Iğdır İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan EROL , Bakanlığın verdiği bilgiler doğrultusunda yürütülecek kampanyada ilimizde bu kampanyayı desteklemek amaçlı çeşitli faaliyetlerde bulunacağız. Sağlık Bakanlığımızın, sağlık hizmetlerinin
ulaşılabilirliği ve kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmaları kapsamında Yaşama Yol Ver isimli acil sağlık hizmetlerinin sunumunda 112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi medya kampanyasına kurduğumuz stantla başladık. Okullarımızda öğrencilerimize bilgilendirme çalışmaları yapılmaya devam ediyor. Öğrencilere 112 elemanları nasıl çalışır onlar hakkında bilgi veriyoruz. İl genelinde bilgilendirme afişleri ve billboardlarla da kampanyamızın tanıtımını destekleyeceğiz. dedi.
       Trafikte kaybedilen zamanın ve 112 servisinin gereksiz meşgul edilmesinin insan hayatını tehlikeye attığına vurgu yapan Dr. EROL, Trafikte kaybedilen iki dakikada, vatandaşlarımızın gereksiz olarak meşgul ettiği 112 telefon sırasında gerçek ihtiyacı olan hastanın ulaşamaması, kişilerin hayatını kaybetmesine ve özürlü kalmasına yol açabilir. Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza şu çağrıda bulunmak istiyoruz, 112 acili gereksiz meşgul etmeyin, ihtiyacı olan hastanın ulaşması gecikmesin diye konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.