IĞDIR DEVLET HASTANESİ BİR ZORU DAHA BAŞARDI

Tarih : 2017-12-11 / Kategori : Sağlık

IĞDIR DEVLET HASTANESİ BİR ZORU DAHA BAŞARDI

    Iğdır Devlet Hastanesinde Kalp Damar Cerrahi doktoru olmamasına rağmen kısıtlı imkânlarla zor bir ameliyat yapılarak genç bir  hasta hayata döndürüldü.
         Edinilen bilgiye Fatih Ertan isimli 23 yaşındaki hasta madde bağımlısı bir kişi tarafından sol omuz ön yüzünden ve karnından bıçaklandı. Ağır yaralanma sonucunda aşırı kan kaybeden hasta hastane de görevli Göğüs Cerrahi Uzmanı Dr. Muhammed Ali Beyoğlu ve Plastik Cerrahi Uzmanı Ali Rıza Yıldırım tarafından yüksek riskine rağmen ameliyata alınarak hayata geri döndürüldü.

 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Göğüs Cerrahisi Doktoru Mehmet Ali Beyoğlu ”Hasta yaralanmaya bağlı olarak vücudundaki kanının %60 ‘ını kaybetmişti. İl dışına nakil durumlarında hastayı yolda kaybetme durumu çok olduğu için hastamızı sevk etmeden acil ameliyata aldık. Omuz bölgesindeki yarasından yüksek debili kanaması mevcuttu. Sol kolun ana toplardamarının bir dalının kopmuş olduğunu tespit edince kanamayı kontrol altına alarak damar hasarını onardık. Plastik cerrah arkadaşımızla iş birliği içerisinde hastamıza gereken müdahaleyi yaptık. Hastanemizde kalp damar cerrahi doktoru olmadığı için kopan damarların tamirini biz yapmak zorunda kaldık. Genç kardeşimiz hayata yeniden döndüğü ve sağlığına kavuştuğu için mutluyuz.” dedi.
         Plastik Cerrahi Doktoru Ali Rıza Yıldırım, ”Ameliyata arkadaşımla beraber girdik damarı onardık. Çok mutluyuz” dedi.
         Başhekim Nevruz Erez’de” Hastanemizde her türlü ameliyat yapılabiliyor. Göğüs Cerrahi ve Plastik Cerrahi doktorlarımız her türlü riski üstlenerek başarılı bir ameliyat yapmışlardır. Büyük sorumluluk almışlardır. Kendilerine teşekkür ediyorum. Genç arkadaşımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.
             Hasta Fatih Ertan, “Bıçaklandım. Bütün riski göze alarak beni ameliyat edip kurtardılar. İl dışına sevk edilseydim ölebilirdim. Doktorlarımdan Allah razı olsun. ”şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.