İNÖNÜ ORTA OKULUN’DA “MUAY THAİ VE ÇOCUK” “MÜKEMMEL İKİLİNİN BULUŞMASI” İSİMLİ SEMİNER VERİLDİ

Tarih : 2017-12-15 / Kategori : Spor

İNÖNÜ ORTA OKULUN’DA “MUAY THAİ VE ÇOCUK” “MÜKEMMEL İKİLİNİN BULUŞMASI” İSİMLİ SEMİNER VERİLDİ

          29 Kasım 03 Aralık 2017 tarihinde Antalya’da düzenlenen Avrupa Muay Thai Şampiyonasında İnönü orta okulun’da 6-F sınıfında okuyan Serhat TORZUK isimli öğrencinin Avrupa 2. Si olarak Milli Takıma girmesi sonucunda okul idaresi ve öğrencileri arasında büyük bir heyecan ve sevinç kaynağı olan bu başarı okulun duyarlı idaresi ve öğretmenleri tarafından bütün öğrencileri bu başarılı faaliyetle buluşturup tanıştırmak için Spor semineri verildi.

 

        Seminer okul müdürü Rahim AKTAŞ, spor kulübü danışman öğretmenlerinden Muharrem İLDOKUZ ve okul sportif faaliyetlerden sorumlu müdür yardımcısı Ercan AYDEMİR tarafından düzenlendi.
         Seminer, Muay Thai il temsilcisi ve Milli Takım antrenörü olan aynı zamanda Avrupa ikincisi olan öğrencinin antrenörü Zekeriya MERT tarafından slayt gösterileri ve sunumlar eşliğinde verildi.
Seminerde;
1- Spor nedir?
2- Sporun faydaları nelerdir?
3- Sağlıklı yaşam için sporun önemi nelerdir?
4- Muay Thai ( Tayland Boksu ) Sporu nedir ?
5- Muay Thai nin Fiziksel, ruhsal ve bilimsel getirileri nelerdir gibi başlıklar ele alındı.
Seminerde konuşan Milli Antrenör Zekeriya MERT; Spor, bir bireyin hayatının sonuna kadar yapması ve yaparken örnek olması gereken mucizevi bir kurtuluş, problemler için çözüm, ruhsal hastalıkların tedavi edici doktorudur. Spor, çocuk ve gençlerimizin ısrarla içine itilmesi gereken derin, anlamlı ve manevi gelişim odaklı bir bütünlük arz ederken aynı zamanda insanlığın kurtuluşu için bilimle ortak yürütülmesi gereken vazgeçilmez hayati tamamlayacı dır. Bunun için bu tür seminerlerin, eğitimlerin çoğalarak devam etmesi, kurumsal hal alması gerek bu vasıta ile çocuklarımızın nargile kafelerinden, batakhanelerden, madde bağımlılarına ayrılmış olan duvar diplerinden uzaklaşıp, spor salonlarına yönelip sporla buluşup hayatlarının en doğru kararı ile yaşamlarını taçlandırmalarına vesile olunmalıdır. Böyle bir seminerin gerçekleşmesinde ön ayak olan öncelikle beden eğitim öğretmeni sevgili Thai Boksör kardeşim Muharrem İLDOKUZ’ a , okul müdürü sayın Rahim AKTAŞ’a , okul müdür yardımcısı sayın Ercan AYDEMİR’e ve okul öğretmenlerine ve semineri can kulağıyla dinleyen sabır gösteren her biri bir çiçek olan sevgili öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum, Şeklinde açıklama yaparken okul müdür yardımcısı sayın Ercan AYDEMİR de;  Öncelikle okulumuz öğrencisi Serhat TORZUK’ u başarısından ötürü tebrik ediyorum. Başarısı bizi heyecanlandırmış ve gururlandırmıştır. Umarız Serhat’ın başarısı diğer öğrencilerimize de örnek olur, onlarda bu başarı halkasının birer parçası olurlar. Seminerimizi de bu temenniyle şekillendirerek öğrencilerimizi farklı meslekler ve branşlar la tanıştırmak onların ufuklarını açmak ve olumlu anlamda farkındalık yaratmak, okulları ile birlikte sportif çalışmaları da başarıyla yürütebileceklerinin mesajını vermek için gerçekleştirdik. Temennimiz bizim bu çalışmamız diğer okullarda da örnek teşkil eder. Spor sağlıklı yaşam için yapılası gerekli olan bir faaliyettir zira başarılı insanların alt yapısına baktığımız zaman sporla iç içe olduklarını görebiliyoruz. Davetimizi kırmayıp gelen sevgili hocalarımız Milli Takım antrenörü Zekeriya MERT ve Özer PARLAR’a , çok sevgili öğretmen arkadaşlarıma ve çok kıymetli öğrencilerimize katılımlarından ötürü teşekkür ederim, Şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.