Iğdır Özel Bulut Hastahanesi Personeline “Beden Dili ve İletişim” Eğitimi Verildi

Tarih : 2017-12-19 / Kategori : Sağlık

Iğdır Özel Bulut Hastahanesi  Personeline “Beden Dili ve İletişim” Eğitimi Verildi

         Iğdır Özel Bulut Hastahanesinde görev yapan tıbbi sekreter ve büro memurlarına ve görevli personellere  "Beden Dili ve İletişim" konulu eğitim verildi.

 

          Iğdır Üniversitesi Karağaaç kampüsü konferans salonunda verilen eğitim uygulamalı olarak iki oturumda yapıldı. 
         Iğdır Özel Bulut Hastahanesi Müdürü Hamit Karataş, eğitim öncesi yaptığı konuşmada, sağlık hizmetlerinin profesyonel verilmesi gereken bir hizmet olduğunu belirterek, "Bu hizmeti verirken aslında insanlarla olan diyaloglarımızın da profesyonelce olması gerekiyor. Eğer bunu başarabilirsek, bu anlamda yaşadığımız bir çok sıkıntının da önüne geçeceğimizi düşünüyoruz" dedi. 
Karataş, Almış olduğunuz eğitimler sonucunda hastalar ve hasta yakınları bu kuruma adım attıkları zaman ilk karşılaştıkları kişiler sizlersiniz. Yani bu ilk imaj çok önemlidir. Bu ilk karşılaşmayı çok iyi kullanmanız gerek. Eğer iyi bir intiba bırakabilirsek ondan sonra işler yolunda gidiyor. Hastalarımız 'işte böyle bir yer arıyordum, tam aradığım gibi' diyorsa o zaman işler yolunda gidiyor demektir" şeklinde konuştu.
            Daha sonra konuşan Kurumsal Eğitim Danışmanı ve Ekonomist Sedat Anız, İş hayatımızda, sosyal yaşantımızda ve toplum içindeki her sahada kendini doğru ifade edebilen, beden dilini etkin kullanan, düzgün ve akıcı Türkçe konuşan, donanımlı kişiler olabilmek artık zor değil Beceri sahibi olmak önemlidir, dahi olmak ise olağanüstüdür. Ancak hepsinden daha değerli olanı doğru ilişki kurmaktır. 
          Beden dili duygu ve düşüncelerimizin yansımasıdır. İnsanların yüz yüze kurdukları ilişkide, kelimeler %10, ses tonu %30, beden dili %60 önem taşır. Bu yüzden de Sözel mesajlardan daha çok beden dilimizle iletişim kurarız. Kültürden kültüre biraz farklılıklar gösterse de dünya üzerinde en geçerli dil Beden dilidir.”dedi.
Anız, Beden Dili ve Etkili İletişim E-Eğitim programımız sayesinde, beden dilini öğrendiğimizde, gerek kendi beden dilinizi daha rahat ve etkili kullanarak gerekse insanların davranışlarını “Hey, sanki zihnimi okuyor gibisin.” tepkisini vermelerini sağlayacak kadar kolay yorumlayarak daha kolay ve etkili iletişim kuracaksınız. Buda sizin işinizi kolaylaştıracak karşıdakinide güven hissi vermiş olacaksınız.” şeklinde konuştu.
Eğitim Slayt sunumu, görsel ve bire bir karşılıklı uygulamalı olarak gerçekleştirildi.
Haber : Ali ŞIKTAŞ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.