ROBOT EĞİTİMİ AÇILIŞI YAPILDI

Tarih : 2018-01-10 / Kategori : Eğitim

ROBOT EĞİTİMİ  AÇILIŞI YAPILDI

        Vali  Enver Ünlü; eşi Sema Ünlü hanımefendi, İl Milli Eğitim Müdürü  Murat Aydoğdu’yla birlikte Bilim Sanat Merkezi ile Serhat Kalkınma Ajansı iş birliğince düzenlenen robot eğitimi açılışına katıldı.

 

      Vali Enver Ünlü, Bilim Sanat Merkezinde laboratuvarları gezerek yürütülen çalışmalar hakkında görevlilerden bilgiler aldı.   
Bilim Sanat merkezine müdürü Selahattin Pamuk, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Iğdır Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) işbirliğinde “Iğdır Mucitlerini Arıyor” isimli bir çalışma yürütülmektedir.
       Yürütülen çalışma ile Iğdır genelindeki 20 Bilişim Teknolojileri öğretmenine robotik ve kodlama alanlarında eğitim verilecektir. Robotik ve kodlama günümüzde gelişmiş ülkelerin eğitim müfredatında hızla yer edinmiş, ülkemizde de yaygınlaşan bir eğitimdir. “dedi.
Pamuk, 08-14 Ocak 2018 tarihleri arasında verilecek eğitim sonrasında öğretmenler kendi okullarındaki ortaokul ve lise dönemindeki istekli öğrencilere robotik ve kodlama alanlarında yol gösterebilecek, öğrencileri ilgili faaliyetlerde destekleme fırsatı bulacaklardır. Bu eğitimi alan yetenekli çocuklar ilerleyen yıllarda ülkemizin gurur vesilesi olacak yenilikleri bulan mucitler olarak toplumda önemli bir yer edinecektir.  
Çalışmalar için gerekli malzemeler ve diğer maliyetler SERKA tarafından gerçekleştirilecek olup, eğitimler BİLSEM tarafından verilecektir. Ortaya çıkacak ürünler, Mayıs ayı içerisinde Iğdır’da ilk defa düzenlenmesi planlanan robotik festivalinde sergilenecektir. Festivalde, öğretmenlerinin gözetiminde öğrenciler tarafından yapılacak uzaktan kumandalı robotlar, yine öğrenciler tarafından yarıştırılacaktır.
Ayrıca festivale katılan ve başarılı tasarımlar yapan öğrenciler ile festival sonrasında Ankara’da başta TÜRKSAT Lagari Hasan Çelebi Uydu Müzesi, Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi ve ODTÜ Teknokent olmak üzere bilimsel kurumlara teknik gezi düzenlenecektir. Bu sayede Iğdır ilindeki çeşitli okullarda öğrenim gören öğrencilerimiz bilimsel ve endüstriyel gelişmeleri yerinde görme ve farkındalıklarını artırma fırsatı yakalayabilecektir.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.