TARIM VE HAYVANCILIK ALANINDA BİRLİKTE ÜRETİM MODELİ İLE İLGİLİ TOPLANTI YAPILDI

Tarih : 2018-01-20 / Kategori : Genel Haber

TARIM VE HAYVANCILIK ALANINDA BİRLİKTE ÜRETİM MODELİ İLE İLGİLİ TOPLANTI YAPILDI

        İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan YOLCU Tarımdaki temel sorunları tartışmak ve çözümü ile ilgili neler yapabileceklerini tespit etmek için Şube ve İlçe müdürleri ile toplantı düzenledi. Toplantıda topraklarımızın son derece parçalı olması, hayvancılığımızın az sayıda hayvan ve dağınık olan işletmelerden oluşması, kırsalın hızla boşalarak ekilen arazilerin azalması, nüfus artışı, turizm ve ihracat gibi faktörlerle talep artarken üretimimizin aynı hızda artmadığı konularıyla ilgili olarak 'çözüme yönelik nasıl bir üretim modeli geliştirebiliriz' ve bunlarla ilgili benzer konu başlıkları görüşüldü.

 

        Bitkisel üretimde "Birlikte Üretim Modeli"nin benimsenerek İlimizde uygulayacağımız köylerin araştırılması, köy gezilerinde birlikte üretim modelinin avantajlarının, bakanlıkça verilen ek desteklerinin ( Sulama yatırımları, Tarım sigortaları, %30 Ek Mazot gübre desteği verilmesi, toplulaştırmada öncelik tanınması, bahçe tesislerinde ihata ve depolamada %50 hibe desteği) anlatılarak ilimizde en az 3 köyümüzde bu üretim modelini uygulamak için çalışmalara hız verilmesi kararlaştırıldı.
       Ayrıca Hayvansal üretimde de birlikte üretim modeli benimsenerek küçük işletmelerin büyük işletmeler haline getirilmesi yönünde çalışmalara başlanması ve birlikte üretim modeliyle sağlanacak avantajlar (büyük ve küçük baş hayvan ahır ve ağıllarında %90 oranında sabit tesis, alet ekipman desteği, Canlı hayvan alımında %50 canlı hayvan alım desteği, konularında danışmanlık hizmeti verilmesi ) dile getirildi. Birlikte üretimin başlayarak yaygın hale getirilmesinin sağlanması yönünde çalışmalara hız verilmesi gerektiğini vurgulayan İl Müdürü Özkan YOLCU; "İlimiz ve Ülkemizde bitkisel ve hayvansal üretimin artırılarak ülke ekonomisine katkı sağlamak ve bu katkının artarak devam etmesini sağlamak gerekmektedir. Toplantıya katılan Şube ve İlçe Müdürlerime teşekkür ediyorum" diyerek. Çalışmalarda kararlılık ve süreklilik temennisinde bulunarak toplantıyı bitirdi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.