Iğdır’a Dev Projeler

Tarih : 2018-01-21 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’a Dev Projeler

 Bu projeler hayata geçerse, Iğdır daha güzel olacak, tarım ve hayvancılık daha verimli hale gelecek.

 

            Bilindiği üzere Iğdır şehir merkezi yoğun araç trafiği sebebiyle boğulmuş durumda. Şehrin nefes alması için radikal kararlar alınması gerekiyordu. 
           Tek yön trafik uygulaması kısmen çözüm olsa da, yeterli bir çözüm değildi. 
Bu sebepten ötürü radikal adımlar atılarak Zübeyde hanım bulvarı ve meydanının genişletilmesi, geniş devasa bir meydanın yaratılması gerektiğinden, Vali Enver Ünlü konuya el attı ve prensipte her şeyin anlaşıldığı öğrenildi. 
            Iğdır Valisi Enver Ünlü’nün teklifi doğrultusunda, Iğdır Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, Ziraat Bankası, kafeteryalar ve yer altı çarşısı kaldırılsın, o alan komple meydan olsun ve altı da otopark yapılsın teklifine Belediye Başkanı Murat Yikit ve İl Emniyet Müdürü Melih Ekici sıcak bakıyorlar. Teklif içerisinde Iğdır Valilik binasının da Belediye’ye devredilmesinin teklifte yer aldığı öğrenildi. 
            Bu gelişmeler henüz resmi protokole dökülmüş değil, ancak Vali Enver Ünlü’nün bu konuda kararlı olduğu, şehrin nefesinin açılması gerektiği, meydanının olması gerektiği, otopark sorununun çözülmesi gerektiği konusunda kararlı adımlarla çalıştığı öğrenildi. 
            Iğdır Valisi Enver Ünlü yaptığı açıklamada: “Iğdır Tarımının can damarı olan Tuzluca Barajının yapılması için yapılan teklifler değerlendirilmiş, bakanlıktan yapılan açıklamada Tuzluca Barajının yapılması programa alınmıştır. Ayrıca Iğdır’a Hava Limanı kadar ayrıcalık katacak olan Demir yolu ve Güney Çevre yolu projesi programa alınmıştır. Yaz aylarında Iğdır’da tarım sulaması sorunu yaşandığından çiftçimiz çok büyük sıkıntı yaşamaktadır. 
          Bu sorunu gidermek için Tuzluca Kars sınırı Aras Nehri üzerinde bir baraj yapılması yoğun bir şekilde talep ediliyordu. 
Bu proje Allah’ın izniyle kısa sürede hayata geçirilecektir. Yaz aylarında kuraklık olduğu taktirde bu barajda biriktirilen su, Iğdır Ovasına verilecek, çiftçimizin ürünü tarlada susuzluktan kavrulmayacaktır. Doğal olarak Tuzluca baraj projesi hem Iğdır tarımına katkı sağlayacak, hem de yem üretimi artacağından hayvancılığı kalkındıracaktır. Hakeza Demir yolu projesi Nahcivan, Iğdır, Kars demir yolu bağlantısı ile Iğdır dünya ya bağlanmış olacaktır.” Dedi. 
          Hem şehir merkezinin düzenlenmesi projesi ve hem de baraj ve demiryolu projeleri hayata geçirildiği taktirde Iğdır’ın çehresinin değişeceği şüphesiz bir gerçektir. 
            Iğdır’ın hem şehir olarak kalkınması ve hem de yatırımlar anlamında kalkınması için siyasetçilerin ve bürokratların gayretli çalışması şarttır. Ulaştırma ve Denizcilik Bakını Sn. Ahmet Arslan.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sn. Ahmet Eşref Fakkıbaba, Iğdır Milletvekili Sn. Nurettin Aras, Ak Parti İl Başkanı Sn. Ahmet Tutulmaz’ın katkıları elbette ki göz ardı edilmemektedir. Umuyoruz ki şehrimizin kalkınması için el birliği, gönül birliği, iş birliği oluşturulur, Iğdır modern bir şehir görünümüne kavuşturulur. 
            Elbette her şeyin başı huzurdur. Ülkemizde huzurun tesisi noktasında Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayan Başbakanımız önemle ve özenle gayret göstermektedirler. İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu’nun Iğdır’a karşı özel bir ilgisinin olması ve terör konusunda gayretli, dirayetli duruşu halkımızda öz güven yaratmıştır. Huzurun olduğu bir yerde yatırım da olur, güzellikte olur. Ülkemizde huzurun tesis edilmesi için gece gündüz demeden çalışan, her gün en uç noktalara giden, İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu’yu kutluyor tebrik ediyoruz.  

Facebook Beğenenler

  1. Ali 2018-01-21 23:48:35

    Herşey güzel de yeraltı çarşısı esnafların durumu ne olacak inşallah onlar içinde birşey düşünülmüştür saygılarımla....

  2. Onur AKARAS 2018-01-22 23:08:53

    Bu projeler çok detaylı düşünülmüş ve Iğdır'mıza yararlı olacaktır. Sayın Valimize içtenlikle teşekkür ediyor ve projelerin hızlanması için duacıyız, elimizden geleni yapmaya hazırız.

  3. Cüneyt ACAR 2018-06-14 21:18:54

    Öncelikle bu tür çalışmalardan dolayi emegi geçen herkese(Bütün buyuklerimize) çok teşekkür ediyorum ve igdirimizin daha da guzellesmesi için dikkatimi çeken bazi eksikleri belirtmek istiyorum.Bunlardan en önemlisi igdirimizin temizligine gereken onemin verilmemesi.Iğdir Türkiyenin en kirli şehiridir desem sanirim yanilmis olmam.Ayrica igdirimizda cocuk parklarinin sayisi yok denecek kadar az bununla ilgili bir çalışmanın yapılması ve igdirimizin yesillendirilmesini cani gönülden istemekteyiz.Teşekkür ederim.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.