‘Kadına yönelik şiddet’ konulu seminer düzenledi.

Tarih : 2018-01-23 / Kategori : Genel Haber

‘Kadına yönelik şiddet’  konulu seminer düzenledi.

          Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ortaklaşa hazırladığı proje kapsamında, kadına yönelik şiddete karşı birlikte hareket etme kararı alındı. 

 

         SGK İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde, kadına yönelik şiddet hakkında bilgi verildi. 
Seminer, Vali Eşi Sema Ünlü Başkanlığında, SGK Iğdır İl Müdürü Emin Öztürk, SGK İl Müdür Yardımcısı Hasan Özsoylar, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Sefer Coşar, Iğdır Baro Başkanı Kurban Gül, SGK müdürlük personelinin katılımıyla yapıldı.
             ŞİDDETLE MÜCADELE ANLATILDI
             Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü personeli tarafından kadına yönelik şiddetin biçimleri, şiddete karşı başvurulabilecek yollar, devlet ve STK’ların eylemleri anlatıldı. 
           Kadınların böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak için “Alo 183” hattını kullanabileceğini vurguladı.
Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Sefer Coşar’ise, toplantıda kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetle mücadele konularında yerel düzenlemelerin ilgili mevzuatla uyumlaştırılması, kadına yönelik şiddeti doğuran ve pekiştiren olumsuz tutum ve davranışların ortadan kaldırılması amacıyla, toplumsal farkındalık, duyarlılık, bilinç kazandırmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğine hizmet edecek zihniyet dönüşümünü sağlamak ve koruyucu ve önleyici hizmet sunumun geliştirilmesi ve şiddete maruz kalan kadınların güçlenmesi ile İl genelinde etkin bir işbirliği çalışması yapılması gerektiğini belirtti.
          Coşar, Alınan önleyici ve koruyucu tedbir kararlarının alınma süreci, izleme ve değerlendirmesi hakkında yapılan mesleki çalışma ve koordinasyon içinde çalışılan Emniyet Birimlerinin de çalışma sistemi üzerine bilgi verdi.
          Seminerin sonunda kadınlar, merak ettikleri konular hakkında uzmanlara soru yöneltti.  Haber :Ali ŞIKTAŞ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.