SERVET GÜRCAN’IN ŞİİR KİTABI AZERBAYCAN TÜRKÇESİ İLE YAINLANDI

Tarih : 2018-02-02 / Kategori : Kültür & Sanat

SERVET GÜRCAN’IN ŞİİR KİTABI AZERBAYCAN TÜRKÇESİ İLE YAINLANDI

  Iğdırlı şair ve yazar Servet Gürcan’ın yazdığı şiirlerden oluşan “Sen Aşksan- Sən eşqsən””adlı kitap Azerbaycan Türkçesi ile Azerbaycan da yayınlandı.

 

   Azerbaycan Yazıcılar Birliğinin Natəvan Kulübünde yapılan tanıtımda konuşan  millətvəkili, akademik Nizami Cəfərov, “Azerbaycan medeniyetinin Türkiye de tanıtılmasında önemli  rolü olan Servet Gürcan’ın başarırlından bahsederek,Servet Gürcan Türkiye de Azerbaycan edebiyatını tanıtmak için her türlü çalışmayı yapmaktadır. Kendisini kutluyorum. Şiirlerinin Azerbaycan Türkçesi ile yayınlanması güzel bir olaydır.”dedi.
        Bakü’de bulunan tanınmış siyasetçi ve Eski Kültür ve Turizm bakanı İlhan Aküzüm de tanıtım toplantısına katılarak yaptığı konuşmada,, Servet Gürcan’la uzun yıllardır arkadaşız kendiside Azerbaycan sevdalısıdır.Yıllardır yazdığı şiirler makaleler  ortadadır. Şiirlerinin Azerbaycan Türkçesi ile yayınlanması beni sevindirmiştir. Kendisini kutluyor başarılar diliyorum.”dedi.
            Tanıtım toplantısına katılan "Ulu Cinar” jurnalının baş redaktoru Elxan Zal, millət vəkili Fərəc Quliyev,  dramaturq dr. Firuz Mustafa, yazıçı-dramaturq Elçin Hüseynbəyli, türkoloq dr. Minəxanım Təkləli, dr. Asif Rüstəmli konuşmalar yaparak Servet Gürcan’ı kutlayarak başarılar dilediler. Tanıtım toplantısının sonunda konuşan şair Servet Gürcan kitabının yayınlayanlara ve bu toplantıyı düzenliğinlere teşekkür ederek” çok mutlu oldum.Kitabımın Azerbaycan Türkçesi ile yayınlanması beni çok mutlu etmiştir. Herkese teşekkür ederim.”şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.