"Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü" Çalıştayı Önemli İsimleri Bir Araya Getirdi

Tarih : 2018-02-05 / Kategori : Eğitim

           Birlik Vakfı Batman Şubesi tarafından "Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü" çalıştayı önemli isimleri bir araya getirdi. 

 

          Düzenlenen çalıştaya Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ravza Kavakçı, Vedat Demiröz, Cevdet Yılmaz, Mehdi Eker ve AK Parti bölge milletvekillerinin yanı Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve diğer bölge rektörleri de katıldı.
           Türkiye’nin büyüme hacmi üzerine konuşma yapan ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin son 15 yıl içerisinde büyük bir başarı ivmesi yakaladığını söyleyerek kişi başına düşen milli gelirin Avrupa Birliği seviyesine ulaştığını ifade etti. Konuşmasının devamında Türkiye’nin büyümeye devam eden bir ülke olduğunu savunan Başbakan Yardımcısı Şimşek; gelecek nesiller için reformlar yapılacağını, istikrarlı bir şekilde yatırımlara ağırlık verileceğini ve dışa bağımlılığın azaltılabilmesi için geleceği inşa etmek gerektiğini söyleyerek konuşmasını tamamladı. 

       “Birlik ve Beraberlik İçin Milli Bir Duruş Sergilenmeli”
        Ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman yaptığı konuşmada ise büyüyen bir Türkiye’nin istenmediği ancak gelişim yönünde önemli adımlar atıldığı ve Türkiye’nin dünya lideri olma yolunda önemli bir mesafe kat ettiğini ifade etti. Öte yandan Afrin'deki Zeytin Dalı Harekâtı’na yönelik konuşan Kahraman, 2023 hedefi yolunda “Durmak yok yola devam” dedi. 
            Çalıştayda Batman Valisi  Ahmet Deniz de, huzur ve istikrar için milli iradenin önemine değinirken Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ise ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile görüşen Rektör Alma, bu tarz organizasyonların daha sık yapılması gerektiğini söylerken, Türkiye’nin kalkınması için birlik ve beraberlik yolunda milli bir duruş sergilenmesinin önemli olduğunu ifade etti. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.