IĞDIR’DA AFRİN ŞEHİTLERİ İÇİN İHSAN YEMEĞİ DAĞITILDI

Tarih : 2018-02-10 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR’DA AFRİN ŞEHİTLERİ İÇİN İHSAN YEMEĞİ DAĞITILDI

       Afrin Operasyonu devam ederken, TSK'nın Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması ve şehit olan askerlerin ruhu için Iğdır da Cuma namazı çıkışı Müftülük önünde Kuran-ı Kerim tilaveti ile Fetih suresi okunup dualar edildi. İhsan yemeği verildi.

 

                   Iğdır valilisi Enver Ünlü’nün himayelerinde İl müftülüğünce, müftülük önünde şehitler için dua ve askerlerimize destek açıklaması yapıldı.
             İl Müftüsü Cüneyt Kulaz ve Ehlibeyt Alimler Derneği başkanı Veli Beder, şehit düşen askerlerin ruhu için dua ederken, harekatın zaferle sonuçlanması için Fetih Suresi de okundu. 
             Programda konuşan Iğdır valisi Enver Ünlü,” operasyonun başladığı günden beri Mehmetçik için Fetih Suresi, hatim ve duaların okunduğunu belirtti.
             Ünlü, “Türkiye Cumhuriyeti 40 yıldır yaşadığı bu terör belasından artık kurtulmak istiyor. Zincirlerini kırıp söz sahibi olduğunu, üzerinde söz söylenen değil bölgesinde söz sahibi olan hüküm veren bir ülke olduğunu gösteriyor. Tıpkı atalarının ve ecdadı olan Selçuklu ve Osmanlının yaptığı gibi, Türkiye Cumhuriyetinin de bu bölgede lider ülke olduğunu bütün dünyaya haykırıyor ve bu terör belasından çok çektim artık bu beladan kurtulmam lazım diyor. Mehmetçiğimiz bunun mücadelesini veriyor. Kimsenin toprağı ve devletinde gözümüz yok, kimseye de tek bir çakıl taşı vermeye niyetimiz yok. Çünkü şehitlerimizin sayesinde biz bu topraklarda yaşıyoruz. Binlerce şehit verdik, bin yıldır bu topraklardayız ve 2 bin 200 yıllık bir devlet birikimine devlet tecrübesine sahip bir milletiz. Bizi başka ülke ve devletlerle karıştırdılar ama yanıldılar. Biz 80 milyon Türk milleti olarak mezhep, meşrep ve etnik kökeni gözetmeksizin bir ve beraberiz. Çanakkale, Yemen, Dumlupınar, Sakarya ve İstiklal harbinde de tek vücut hareket ettik. Bu ülkeyi kimseye böldürmedik ezanımızı dindirmedik ve bu şanlı bayrağımız ebediyen ülkemizin üzerinde nazlı nazlı dalgalanacak” dedi.
       Ünlü,Amacımız ordumuza, askerlerimize bir nebzede olsa moral vermek, onlara dua etmek, şehit düşen şehitlerimizin ruhunu şad etmek. Rabbim Afrin’de çarpışan yiğitlerimize güç kuvvet versin. Şehit düşen askerlerimizin ruhu şad olsun. Türkiye Cumhuriyeti evlatları olarak onlara minnettarız” diye konuştu.
                   Program  sonunda vatandaşlara iş adamı İshak Yaycılı tarafından pilav ve ayran ikram edildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.