AZERBAYCAN SAVAŞ GAZİSİ KADINLARINDAN AFRİNE DESTEK

Tarih : 2018-02-19 / Kategori : Genel Haber

AZERBAYCAN SAVAŞ GAZİSİ KADINLARINDAN AFRİNE DESTEK

      Azerbaycan Savaş Gazisi Kadınlarına Sosyal Yardım Derneği ve bazı Sivil toplum kuruluşları yöneticisi ve kamuoyu temsilcileri Türkiye’nin Afrin’de terörle mücadelesinde Türkiye’ye destek amacıyla Türkiye’nin Azerbaycan’daki Büyükelçisi Erkan Özoralla görüşerek her türlü desteğe hazırız dediler.

 

  STK’lar adına konuşan Rada Abbas Uzun yıllar boyunca Azerbaycan’ın üzerini kara bulutlar almıştı. Kaderin acı kısmetinden biz
Ermenilerle komşu yaşamak zorunda kaldık. Evimizden ev, ekmeğimizden ekmek verdiğimiz nankör ermeni milletinin yaptıklarının acı sonuçları bizim vatanımız için çok felaketler getirdi.
Yurdumuz talanmış, evlerimiz dağıtılmış, evlatlarımız, analarımız, Yiğitlerimiz katledilmiştir. 1905 yılında Ermenilerin yaptıkları soykırım bugünde devam ediyor. 1915, 1918,1920, 1948,1952, 1988 yılından bu güne kadar yüz binlerce insanımız ermeniler ve destekçileri tarafından vahşice katledilmişlerdir.1988 yılından bu güne kadar devam eden Ermenistan tarafından ilan edilmemiş savaş ortamında yaşıyor ve her gün şehit veriyoruz. Karabağ savaşında savaşan kadınların da %85 mülteci, vatan özlemi ile yaşıyorlar. Karabağ’ı geri alacağımız günü sabırsızlıkla bekliyorlar. Savaşın acılarını görmüş, Karabağ savaşına katılmış Azerbaycan kadınları olarak, terörle mücadelede Türkiye’nin yanında olduğumuzu, canımızdan geçmeye hazır olduğumuzu beyan ediyoruz. HDP, PYD, PKK gibi terör örgütlerini kendi orduları sanan devletlerin karşısında Türkiye’nin dik duruşunun kalıcı olması için biz Türkiye’yi desteklemeye devam edeceğiz. Azerbaycanlı Türk kadınları olarak Türk gardaşlarımızın yanındayız sonuna kadarda olacağız. Gerekirse Türk askeri ile beraber teröristlere karşı savaşmaya da hazırız.”dedi.
      Toplantıda STK başkanları ve gazeteciler sevgilerini ve desteğini Türkiye’ye ilettiler.
       Büyük elçi Ekan Özoral’da ,şükranlarını dile getirerek, kardeş desteğinin gerekli olduğunu ve bu desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi.
Savaş Gazisi Kadınlarına Sosyal Yardım Derneği  başkanı Rada Abbas ,Türkiye’nin Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek mektubunu Büyükelçiye takdim ederek, Cumhurbaşkanına iletilmesini istedi.
              Görüşmeye  Radə Abbas Müharibə Veteranı Qadınlarına Sosial Yardım İctimai Birliyinin sədri , Aybəniz Qafarlı Xarı Bülbül Ədəbi Məclisinin və Türk Dünyası qəzetinin rəhbəri, Qabil Ədalət BAYAT Yaradlıcılıq Mərkəzinin rəhbəri, Məmmədhəsən Həsənov Mina Qurbanlarının Sosial İqtisadi Porblemlərinin Həllinə Kömək Ictimai
Birliyinin sədri, Arzu Qocayev Karabakh Today saytının redaktoru, Sülhüyyə Musaqızı Jurnalist Gazi Kadınlar Derneği basın sözcüsü. Katıldılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.