Düzensiz iklim şartları kuşları da vurdu

Tarih : 2018-02-23 / Kategori : Genel Haber

Düzensiz iklim şartları kuşları da vurdu

         Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu düzensiz iklim şartlarının doğal hayatı da olumsuz etkilediğini bildirdi.

 

         Müdür Türkoğlu bu nedenle Iğdır Merkezde ani sıcaklık düşüşü ve rüzgârdan etkilenen Tepeli Toygar (Galerida cristata) kuşunun oto yetkili servise sığındığını bildirildi.
          Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Iğdır İl Şube Müdürlüğüne haber verilmesi üzerine Şube Müdürlüğüne bağlı Av ve Yaban ekiplerince teslim alınan Tepeli Toygar (Galerida cristata)  veteriner kontrolünden geçirildiğini belirtti.
Türkoğlu: “Yapılan muayenede Tepeli Toygar kuşunda herhangi bir yaralanma olmadığı uçma kabiliyetinin yerinde olduğu görüldü. Iğdır ilinde yılın her mevsimi görülen yerleşik ve üreyen bir kuş olduğu için, göç etmeyen Böcekler ve tohumlarla beslenen daha çok açık, ağaçsız kuru bölgelerde, tarlalarda görülen ötücü bir kuştur. Şube Müdürlüğümüzde beslenerek dinlenmesi sağlanan Tepeli toygar kuşu kontrollerinden sonra doğaya bırakılacaktır. Duyarlı ve Doğa Sever dostlarımıza teşekkür ederim.”dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası