KAHRAMAN POLİSLER AFRİN'E UĞURLANDI

Tarih : 2018-02-23 / Kategori : Genel Haber

KAHRAMAN POLİSLER AFRİN'E UĞURLANDI

         İl Emniyet Müdürlüğü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü emrinde görevli polisler; Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PKK/PYD ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda görev almak üzere dualar eşliğinde bölgeye uğurlandı.

 

            Duygu yoğunluğunun yaşandığı program; saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayarak, konuşmaların yapılması, Polislerimiz için kurban kesilmesi ve İl Müftüsü Cüneyt Kulaz tarafından dua okunması ile devam ederek, konvoyun uğurlanmasıyla son buldu.
            Programda konuşan ve terörle mücadelede güvenlik güçlerimizin üstlendiği görevin önemine değinen Vali Enver Ünlü,; ''Emniyet Teşkilatımızın güzide mensupları; Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin kuzeybatısında gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekâtı; bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla başarılı bir şekilde icra ediliyor. Hepiniz Zeytin Dalı Harekâtında sizlere verilecek bu göreve gönüllü olarak gitmek istediniz. 
          Emin olun ki sizdeki bu istek bizim için çok özel ve çok derin bir anlam ifade ediyor. Bu ruh, bu inanç Türkiye’nin olağanüstü gücüne, yüce kararlılığına ve ölmez varlığına en belirgin kanıttır. Kıymetli vatan evlatları; yeri geldiğinde bu ülke üzerinde hesabı olanlara karşı her birinizin yeni Fethi Sekinler, Ömer Halisdemirler, Bülent Aydınlar ve Bülent Yurtsevenler ortaya çıkaracağını biliyoruz. Ne mutlu sizlere ki tarihi şan ve şeref ile dolu bir milletin torunları olarak bugün yeniden mazlumların yardımına koşacak, Türkiye Cumhuriyeti devletinin şefkatini tüm dünyaya gösterecek ve halkımızın güvenliğini tehdit eden teröristlere Mehmetçikle el ele vererek dur diyeceksiniz. Bizim sizlere güvenimiz ve inancımız tam. Zaten çoğunuz Doğu ve Güneydoğu’daki hendek operasyonlarında Jandarma Özel Harekat birimleri ile birlikte başarılı görevler icra ederek, meskun mahal operasyonlarında önemli tecrübeler kazandı. İç ve dış güvenliğimizi tehdit etmek için Afrin ve civarında terör koridoru oluşturmak isteyenleri hüsrana uğratacak olan Zeytin Dalı Harekatı; nice sözüm ona dış güçlerin silah, bomba, mayın ve her türlü mühimmat sağladığı teröristlere karşı mücadele eden vatan evlatlarının tek bir sivilin bile burnu kanamaması uğruna belkide kendi canlarından vazgeçeceği barış destanı olarak tarihin altın sayfalarında yerini alacaktır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki devletimiz; vatanımızın bölünmez bütünlüğü için, vatandaşlarımızın huzur ve sükûnunun devamı için, bayrağımızın sonsuza kadar gönderde dalgalanması için her türlü tedbiri almakta, iç ve dış güçlerin hain planlarını da bir bir bozmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği üzere millet olarak; Selçuklu Sultanı Alparslan gibi kefenimizi giyerek mücadeleye soyunduk, Kudüs fatihi Selahaddin Eyyubi gibi zaferin kılıç ve atlarda değil Allah katında olduğuna inandık, Endülüs fatihi Tarık bin Ziyad gibi arkamızda gemileri yakarak yola çıktık. İcra edilen Afrin Harekatı kapsamında PKK/PYD’nin ikinci kandili olarak bilinen Burseya Dağı'nın kontrolünü ele alan kahramanlar vatan evlatlarımızın da haykırdığı gibi ‘‘Sefer bizim, zafer Allah’ındır.’’ şiarıyla hareket eden bu ordu Allah’ın izniyle mesut, muzaffer ve muvaffak olacaktır. 
         Değerli Vatan Sevdalısı Kardeşlerim; sizlere Yahya Kemal’in 26 Ağustos 1922 isimli şiirinin dizelerini okumak istiyorum. Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi. Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, galip et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın! Hepinizi gözlerinizden öpüyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.'' dedi.     

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.