‘’IĞDIR’IN AÇAN ÇİÇEKLERİ’’ SODES PROJESİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN KURSLAR START ALDI

Tarih : 2018-03-12 / Kategori : Genel Haber

‘’IĞDIR’IN AÇAN ÇİÇEKLERİ’’ SODES PROJESİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN KURSLAR START ALDI

        2017 yılında Kalkınma Bakanlığınca uygun görülen ve Kurumumuzca yürütülen ''Iğdır'ın Açan Çiçekleri'' isimli SODES projesi kapsamında Örtü Altı Süs Bitkileri Yetiştiriciliği konulu eğitimlerimiz 26 Şubat tarihinde başladı.

            Proje kapsamında 45 kadın çiftçimize 30 iş günü sürecek teorik ve uygulamalı eğitimler verilecektir. Eğitimler esnasında kışlık ve yazlık dış mekân, mevsimlik çiçek fidesi yetiştiriciliği anlatılacak, ardından Kurumumuz bahçesinde kurulacak 500 metrekarelik serada uygulamalı olarak üretim aşamaları gösterilecektir.
           Projemize dahil olan kursiyerler eğitim süresi boyunca kiralanan araçlarla ikamet ettikleri köylerden alınarak eğitim merkezlerine ulaştırılmakta, öğlen yemeği verilmekte ve kurumumuzdan görevlendirilen eğitmenler tarafından bilgiler aktarılmaktadır.
           İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri Hatice Çınar ve Sercan Kocairi' nin eğitmenliğini yaptığı kurslara katılan kadın üreticilerin mutluluğu ve memnuniyeti yüzlerinden okundu.
         Kursiyerler devam günlerine göre harçlık adı altında ödenek alacaklar ve eğitimlerin sonunda başarılı olan kursiyerlere proje koordinatörü Lilifer TURAN ve proje ekibi eşliğinde 5 gün İzmir İlinde bulunan seraları yerinde görüp süs bitkileri üretim aşamalarını inceleme amacıyla teknik geziye götürüleceyi belirtildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.