VALİ ENVER ÜNLÜ, İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜNÜN 97. YIL DÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE DÜZENLENEN PROGRAMA KATILDI

Tarih : 2018-03-13 / Kategori : Genel Haber

VALİ ENVER ÜNLÜ, İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜNÜN 97. YIL DÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE DÜZENLENEN PROGRAMA KATILDI

Vali  Enver Ünlü, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla düzenlenen programa iştirak etti.

 

           Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program; günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması, İstiklal Marşı'nın yazılış sürecinin anlatılması, kısa film gösterimi, oratoryo sunumu, Vali Ünlü'nün konuşmaları ile devam ederek yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle son buldu.
           Türk Milletinin özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan hiçbir zaman ödün vermediğini belirten Vali  Ünlü; ''97 yıl önce 12 Mart 1921 tarihinde, millete duyulan sonsuz bağlılığın, bağımsız yaşamanın dışındaki her türlü seçeneği peşinen reddetmiş milli mücadele azminin kutlu bir eseri, istiklalimizin sembolü, milli ruhun tercümanı, milli vakarın manzum seslenişi, milli haysiyetin edebi yorumu olan İstiklal Marşımız Türkiye Büyük Millet Meclisimizde büyük bir coşku ve heyecanla kabul edildi. Her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımız karanlık ufkun ardından doğacak şafağı müjdelemiş, bu çerçevede bağımsızlık özlemini ateşlemiştir. Milletimiz; türlü imkânsızlıklar ve yoksunluklar içerisinde olduğu bir dönemde dahi istiklaline, istikbaline, vatanına ve mukaddesatına yönelen saldırılara canı pahasına karşı koyarak bir varoluş mücadelesi vermiş ve Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak tarihte eşi görülmemiş büyük bir zafer elde etmiştir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan ve tarihin akışını değiştiren bu büyük zafer; genci yaşlısı, kadını erkeği, doğulusu batılısı, güneylisi kuzeylisi ile tüm milletimizin birbirine kenetlenerek, omuz omuza yazdığı büyük bir kahramanlık destanıdır. Kurtuluş Savaşı'yla boyunduruk ve esaret altında asla yaşamayacağını bir kez daha en güçlü şekilde tüm dünyaya gösteren Milletimizin; kahramanlıklar, fedakârlıklar ve şahadetler ile verdiği bu destansı mücadele, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından İstiklal Marşı'ndaki veciz dizelerle ölümsüzleştirilmiştir.Bayrağımız ve onun istiklalini ebedileştiren bir manzume olan İstiklal Marşı, kuşku yok ki ulusumuzun ruhunu, tarihini ve ideallerini yansıtan hiçbir zaman ölmeyecek ve mütemadiyen yaşayacak olan mukaddes kavramlardır. Bu düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 97. yıldönümünü hayırlara vesile olması dileklerimle kutluyorum. Başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve istiklal şairimiz merhum Mehmet Akif’i şükran ve minnetle anıyor, Sözlerime milli şairimizin sözleriyle son vermek istiyorum, Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın.'' dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.