14 Mart Tıp Bayramı fidan dikilerek kutlandı

Tarih : 2018-03-15 / Kategori : Sağlık

14 Mart Tıp Bayramı fidan dikilerek kutlandı

  14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle Iğdır Devlet Hastanesinin Organize ettiği Fidan Dikme etkinliği yapılarak Mehmetçik vakfına yardım yapıldı.

 

               14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle Iğdır Devlet Hastanesinin Organize ettiği Fidan Dikme etkinliği yapılarak Mehmetçik vakfına yardım yapıldı.
                Program saygı duruşu istiklal marşı ve Kuranı-Kerim tilaveti ile başladı.Hastane bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Iğdır valisi Enver Ünlü, bütün doktorların gününü kutlayarak sizlere çok şeyler borçluyuz fedakarca çalışıyorsunuz., sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları nefretle kınıyorum”dedi.
         Ünlü, “Sağlık çalışanları giydikleri beyaz önlük kadar masum insanlardır. Onlar insan hayatını korumak ve yaşatmak için görev yapıyorlar. Sizlere sağlıklı başarılı bir meslek ömrü temenni ediyor ve tıp bayramınızı kutluyorum. Bugün Mehmetçik afrin de Kahramanlık destanı yazıyor. ” şeklinde konuştu.
             Başhekim Op. Dr. Raşit İlhan'da konuşmasında şunları söyledi:” 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle Iğdır Devlet Hastanesinin Organize ettiği Fidan Dikme etkinliğine hepiniz hoş geldiniz!Ülkemizde ilk defa Tıp Bayramı 14 Mart 1919 yılında İstanbul’da işgalci emperyalist güçlere karşı bir tepki ve direniş hareketi olarak kutlanmıştır.
          Ezelden beri hür yaşamış milletimizin işgale boyun eğmeyeceğini haykırdığı ve tıbbiye öğrencilerinin yaktığı bağımsızlık meşalesinin 99.yıl dönümündeyiz. İşgale karşı bağımsızlık mücadelesinin gizli adı oldu ‘Tıp Bayramı’.
         Bu milletin hekimleri, bu milletin dirilişi için o gün nasıl kenetlendi ise bugünde büyük ve güçlü Türkiye idealimize her zamankinden daha çok bağlı olduğumuzu, hekimler olarak bütün dünyaya ilan ediyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye’ye her zamankinden daha fazla bağlıyız.
14 Mart Tıp Bayramını gönül isterdi ki bir bayram havasında kutlayalım. Maalesef ülkemizin içinde bulunduğu konum, Aferindeki Kahraman Mehmetçiğimizin savaş halinde bulunması ve bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimiz varken buna vicdanımız izin vermez.
Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye vasiyetinde “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözüyle ifade ettiği gibi, insanı yaşatacak bizlerin gerçekten çok donanımlı ve duyarlı olması gerekiyor.
            Bu anlamlı günde sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyor, tekrar tüm sağlık çalışanlarının ve yakınlarının tıp bayramını kutluyor hepinize selam ve sevgilerimi sunuyorum.”
          Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Raşit İlhan, Sağlık çalışanları adına Afrin’e destek olmak için Iğdır Valisi Enver Ünlü’ye, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına gönderilmesi için yardım dekontunu verdi.
         İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol’un Tıp Bayramı mesajı okundu.
         Daha sonra Hastane bahçesine Iğdır Orman Müdürlüğünden temin edilen  fidanların dikiminin ardından ardından program sona erdi.
            Iğdır Valisi Enver Ünlü’nün,  katıldığı törene, 5.Hudut Alay Komutanı Taner Güneş, vali yardımcıları Bilgehan Karanfil, Abdullah Seçkin Koçak, Emniyet  Müdürü Melih Ekici, Jandarma komutanı Hakan Başakçı, İl Sağlık Müdür vekili Taner Başaran, Milli Eğitim Müdürü M. Murat  Aydoğdu,Orman Müdürü Taner  Tazegün, sağlık çalışanları ve davetliler katıldılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.