Eski Milletvekili Atilla Hun’dan Nezaket Ziyareti

Tarih : 2018-03-19 / Kategori : Genel Haber

Eski Milletvekili Atilla Hun’dan Nezaket Ziyareti

1991 Yılında Kars ilinden 19. dönem milletvekili seçilen Atilla Hun, Yeşil Iğdır Gazetesi sahibi ve yöneticisi Cabbar Şıktaş’ı ziyaret etti ve anılarını tazeledi.

 

         Iğdır’ın kanaat önderlerinden Merhum Mecit Hun’un oğlu ve 19. Dönem eski  Kars Milletvekili Atilla Hun ve amcasının oğlu Nejdet Hun,  Yeşil Iğdır Gazetesinin sahibi Cabbar Şıktaş’ı ziyaret ettiler ve bir süre hasbihal ettiler.
         Her fırsatta Iğdır’a gelen ve eş, dost ziyaretleri gerçekleştiren Hun, gazetede muhafaza edilen Iğdır’ın ilk baskı makinasını görüncü duygulandı.
Cabbar Şıktaş tanıtım yaparken şöyle dedi: "1952’li yıllarda Iğdır’da gazete çıkarmak için ilk baskı makinasını alan ve matbaa’yı kuran Merhum  Mecit Hun, o tarihlerde PAMUKOVA isimli bir gazete çıkardı ve bir süre devam ettikten sonra, matbaayı Cemil Aydın’a devretti. Kısa süre sonra da matbaa Mermuh Fazıl Şıktaş’a devredildi. 01-09-1955 tarihinde Fazıl Şıktaş Yeşil Iğdır Gazetesini kurarak yayına başladı. Gazete aile içinde el değişip Merhum Salih Şıktaş’a devredildi ve o tarihden itibaren de hiç aralıksız yayınını sürdürdü. Uzun yıllar pedallı makinada baskı yapıldıktan sonra gelişen teknolojeye ayak uyduran gazete bu gün de yayın akışına devam etmektedir.
         Eski Milletvekili Atilla Hun duygulanarak şöyle dedi: “Gerçekten duygulandım. Bu makinayı babalarımızın eseri olarak muhafaza etmeniz benim için büyük bir mutluluk. Babamın aldığı Iğdır’ın ilk baskı makinasının, Iğdır’ın en köklü gazesinde muhafaze edilmesi gerçekten gurur vericidir. Makinayı hatırlıyorum. Pamukova gazetesini hatırlıyorum. Sizleri gerçekten çok seviyorum. İnşallan bizden sonra ki nesillerde bu geleneği devam ettirir. Bu hatıralar yaşatılır” dedi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.