Hazar’da Çanakkale Zaferi

Tarih : 2018-03-21 / Kategori : Eğitim

Hazar’da Çanakkale Zaferi

    Iğdır Hazar Koleji okulunda düzenlenen Çanakkale zaferinin 103. Yıldönümü törenlerinde duygulu anlar yaşandı.

 

         Vali   Enver Ünlü; eşi Sema Ünlü hanımefendi, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sağlam, Milli Eğitim Müdürü Murat Aydoğdu, İl Sağlık Müdürü Alparslan Erol, Tarım Müdürü Özkan Yolcu ve  protokol üyeleri, öğrenciler ve velilerin katılımıyla Hazar Koleji tarafından düzenlenen ‘‘Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma’’ programına iştirak edildi.  
           Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Açılık Konuşmasını Hazar Koleje Kurucusu Serdar Kavza yaptı ve ardından  Okul Müdürü Yaşar Karadaş ‘Çanakkale Şehitlerine’ isimli şiiri okudu. Şiirlerin okunması ve slayt gösterimi ile devam eden anma proğramı  ‘‘Silahını Vermeyen Şehit’’ isimli tiyatro oyununun sergilenmesiyle son buldu.
          Duygu yoğunluğunun yaşandığı programda konuşan Vali Ünlü, yetişen neslimizle gurur duyduğunu belirterek; ‘‘Türk Milleti gittiği her yere adalet götürmüştür, barış götürmüştür, huzur götürmüştür. Üç kıtada Türk’ün ayak izleri vardır. Akdeniz’i Türk gölü haline getiren bu millettir. Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar olan ordu, bu milletin bağrından çıkan bu ordudur. Ben bu güzel etkinlikte yer alan sevgili yavrularımızı, okul idarecilerimizi ve onlara destek veren siz değerli velilerimizi gururla alkışlamak istiyorum. Hepiniz sağolun, varolun. Merhum Akif’in dediği gibi ‘‘Asım’ın nesli... Diyordum ya... Nesilmiş gerçek: İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.’’ Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy gibi bizde onlara çok güveniyoruz, geleceğimiz emin ellerde. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın mimarları öğretmenlerimizi de tebrik ediyorum. Gene Merhum Akif’in duasını sizlerle paylaşmak istiyorum, İnşallah değerli yavrularımız sayesinde Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmayacak ve ay yıldızlı şanlı sancağımız ilelebet Türk yurdunun semalarında dalganacaktır.’’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.