NEVRUZ BAYRAMI KUTLANDI

Tarih : 2018-03-22 / Kategori : Genel Haber

NEVRUZ BAYRAMI KUTLANDI

    Iğdır valiliği tarafından düzenlenen ve Kültür ve Turizm Müdürlüğünce organize edilen Nevruz bayramı kutlaması Zübeyde Hanım Bulvarında gerçekleşti.

 

     Nevruz bayramı etkinliğine vatandaşlar öğrenciler ve kurum müdürleri katıldı. Etkinlik Atatürk anıtına çelenk konulması saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.
            Programda konuşan Iğdır valisi Enver Ünlü, İnsanlar arasındaki sevgi ve saygıyı pekiştirme, dargınlıkları unutturma, kardeşçe kucaklaşmayı sağlama amacında olan Nevruz, bahar döneminin tüm coşku ve sevincini bizlere yaşatmaktadır. Geniş bir coğrafyada, hem toprağın uyanışının ve baharın gelişinin, hem de kardeşliğin, dostluğun, dayanışmanın sembolü olan Nevruz, 3 bin yıllık geçmişe dayanmaktadır. ‘Yeni Gün’ anlamıyla Nevruz’un temsil ettiği değerlere uygun biçimde kutlanması son derece önemlidir. Ülkemizde ve Türk Cumhuriyetleri’nde yıllardan beri bayram olarak kutlanan bu günde, kardeş toplumlarımız ile aramızdaki kültürel bağ pekişmekte, birlik beraberlik duyguları en üst seviyede hissedilmektedir. Nevruz, doğanın yeniden canlanışını temsil etmesi sebebiyle umudu ve tazelenmeyi, yüreklerde hissettirdiği muhabbetle sevgi ve dostluğu paylaşma günü olarak da önem arz etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, baharın, bolluğun ve bereketin bayramı Nevruz’un, bütün vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini diliyor, hemşehrilerimizin Nevruz Bayramını kutluyorum.”dedi.
            Daha sonra yumurta tokuşturulup demirde örs dövüldü, oyunlar oynandı. stantlar gezildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.