TUZLUCA İLÇEMİZDE BUZAĞI, KUZU VE OĞLAK YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Tarih : 2018-04-16 / Kategori : Genel Haber

TUZLUCA İLÇEMİZDE BUZAĞI, KUZU VE OĞLAK  YARIŞMASI DÜZENLENDİ

       Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tuzluca İlçe Müdürlüğü ve Tuzluca Kaymakamlığı’nın ortaklaşa düzenlediği Şehit Erdem Yüce Parkında yapılan yarışma hayvan yetiştiricileri ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

 

         Yarışmanın açılış konuşmasını Tuzluca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal BİRGE yaparak, “yarışmanın düzenlenmesinde katkıları olan Kurum, Birlik, ve özel sektörden sponsorlara teşekkür ederek ilki düzenlenen yarışmanın her yıl yapılması için çalışacaklarını dile getirerek İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan YOLCU’yu kürsüye davet etti.
         İl Müdürü Özkan YOLCU; “Hayvancılığı teşvik ve önemini vurgulamak adına, ayrıca Bakanlığımız tarafından 2018 yılının ‘Buzağı Yılı’ olarak ilan edilmiş olması sebebi ile hayvancılıkta olmazsa olmazlardan biri olan buzağıların önemine vurgu yapmak için bu yarışmayı düzenlemiş bulunmaktayız. Sayın Kaymakamımız Abdullan KADIOĞLU’ya da yarışmanın düzenlenmesine öncülük ettiği ve desteklediği için teşekkür ederim. Allah izin verirse önümüzdeki yıllarda da daha geniş katılımlarla geleneksel hale getirerek devamını yapacağız. Hayvan yetiştiricilerimize, üretici çiftçilerimize ve katılan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.
         Daha sonra yarışmaya geçildi. Jüri üyelerinin önünden tek tek geçen buzağı, kuzu ve oğlaklar oylanarak birinciler seçildi. 
Kaymakamımız Abdullan KADIOĞLU ve  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan YOLCU tarafından, Yarışmada birincilere yarım altın, ikincilere çeyrek altın, üçüncü ve dördüncülere de hayvan yemi ve hediye çekleri verildi.
Yarışma sonunda katılımcılara ve vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.