SAĞLIK SEN ve diğer STK lar’dan Ortak Basın açıklaması

Tarih : 2018-04-17 / Kategori : Genel Haber

SAĞLIK SEN ve diğer STK lar’dan  Ortak Basın açıklaması

      Sağlık Sen ve Diğer STK’lar, İl Sağlık Müdürü Sayın Dr. Alpaslan EROL ile ilgili olarak son derece tutarsız yanlı ve dayanaksız iddialar içeren haber ve video paylaşımları üzerine tepki göstererek Iğdır Devlet hastahanesinde ortak basın açıklaması yaparak Alpaslan EROL’a destek verdiler.

 

             Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi; değerli STK Temsilcileri siz duyarlı Iğdır Halkı ve mesai arkadaşlarım; Son günlerde İl Sağlık Müdürü Sayın Dr. Alpaslan EROL ile ilgili olarak son derece tutarsız yanlı ve dayanaksız iddialar içeren haber ve video paylaşımları üzerine bu açıklamayı SAĞLIK SEN ve diğer STK lar olarak zorunlu gördük.
              Sayın Dr Alpaslan EROL 11 yıldır bu görevi layıkıyla başarıyla sürdürmektedir. Bunca uzun süre içerisinde hakkında herhangi bir yolsuzluk, haksızlık, şaibe ve hatta dedikodu bile yapılmamışken birdenbire böylesi iddiaların sahne alması vahim olduğu kadar düşündürücüdür de.
              Öncelikle kamuoyu şunu bilmelidir ki, bahsi geçen iddialar tamamen asılsız olup hiçbir resmi dayanağı bulunmamaktadır. İddia edilen asılsız suçlamaları şeffaf, açık ve hesap verebilirliği ilke edinen Müdürlüğümüzden resmî bilgilerle ispatlanabileceğini hatırlatmak isteriz. Sağlık Müdürümüz Dr. Alpaslan EROL hakkında iddia edilen suçlamalar gerek kurum düzenini, gerekse personel moral ve motivasyonunu ciddi anlamda rahatsız etmiştir. Kendisi sağlık kurumlarımız da uzun yıllar idarecilik yapmış, sicili takdir ve başarılarla dolu,  hiçbir disiplin cezası olmayan bir yöneticimizdir.  Dr. Alpaslan EROL’un ilimizde sağlık hizmetlerini daha da iyi bir duruma getirmek için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürdüğünü gözlemlemekteyiz. Bu durum karşısında gerek ulusal basında gerekse sosyal medyada iddia edilen suçlar nitelikte ki haberleri kınıyoruz. Hepimizin bildiği gibi geldiği günden beri usulsüzlüğe izin vermediği,  FETÖ ve PKK Terör örgütleri ile mücadelede dik durduğu ve boyun eğmediği için, il müdürümüzün bazı terör örgütlerinin hedefi haline getirildiğini düşünmekteyiz. Bu anlamada da kamuoyunun yanlış yönlendirildiği kanaatindeyiz. Dr. Alpaslan EROL vatanına, milletine, milli sadakat duygusuyla bağlı olarak hizmet veren bir yönetici olup aynı zamanda devletin malını ve kendi personelini koruyan, başarılı bir yöneticidir. Bu başarısının  kimi çevreler tarafından hazmedilemediğini açıkça gözlemlemekte ve düşünmekteyiz. İddia edilen suçlamaların altında çamur at izi kalsın mantığının güdüldüğünü düşünüyoruz. Zaten bu konu ile ilgili gerekli incelemeler ve araştırmalar yapıldıktan sonra bu haberi yapan kişi veya kişilerin, kamu vicdanı nezdinde gerekli cevapları alacaklarına inanıyoruz. Ayrıca FETÖ, PKK ve Diğer terör örgütleri ile mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığımızın ve İl Sağlık Müdürümüzün her daim yanındayız bu asılsız iddialarla biz sağlık çalışanlarını yıldıramadılar ve yıldıramayacaklardır!
Burada sözlerime son verirken tekrardan bu çirkin iddiaları tüm sağlık çalışanları, sendikalar, STK lar olarak kınıyor hepinize katılımlarınızdan dolayı ayrı ayrı teşekkür eder, saygılar sunarız.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.