BAŞKAN YİKİT KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNİN SORUNLARI İÇİN ESNAF İLE TOPLANTIDA BULUŞTU

Tarih : 2018-04-21 / Kategori : Genel Haber

BAŞKAN YİKİT KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNİN SORUNLARI İÇİN ESNAF İLE TOPLANTIDA BULUŞTU

          Iğdır küçük sanayi sitesinin mevcut sorunlarının çözümü noktasında Iğdır Belediyesi tarafından hazırlanan planlamalar ile sanayi sitesi esnaflarının sorunları ve önerilerini dinlemek amacıyla sanayi sitesinde Iğdır Belediyesi tarafından toplantı gerçekleştirildi. 

              Iğdır küçük sanayi sitesinde özel bir lokantada gerçekleştirilen toplantıya Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit’in yanı sıra Iğdır Ticaret Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Seyyat Karadağ, Serhat Gaz Şube Müdürü Erman Özdoğaç, Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Atakan Demirci, Sanayi Sitesi Dernek Başkanı Atakan Taşkınsu ile Iğdır Belediyesi birim amirleri katıldı. 
           Kimlerin ne yapıp kimlerin ne yapmadığını bir kenara bırakarak sorunları çözmek için çalışacaklarını söyleyen Başkan Yikit, “Öncelikle şunu söylemek isterim ortada bir sorun var ise ve bu sorunu ortaklaştıramıyorsak sorunlar her zaman devam edecektir. Bugün bu toplantıya ortak olduğunuz iştirak ettiğiniz için siz değerli esnaflarımıza, müdürlerimize ve oda başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sanayinin sorunları ile ilgili zannediyorum ki ne kadar toplantı yapılırsa yapılsın az olur. Çünkü gerçekten o kadar çok sıkıntılarımız var. Geçmişte neler yapıldı, kimler ne vaatlerde bulundu, kimler hangi projeleri sundu, bu projeler hayata geçirildi mi gibi soruların hepsini bir kenara bırakıyoruz. Çünkü şunu her zaman söylüyorum 2014’de seçildiğim zaman arkadaşlarıma şunu söyledim siyaset cübbemizi çıkarıp bu kentte yaşayan herkese hizmet edeceğiz. O günden bugüne kadar geçen 4 yılda toplumumuzun sorunları hakkında çözüm arayışları içerisine girdik. Gücümüzün yettiği kadarıyla, imkânlarımızın elverdiği kadarıyla, en önemlisi de planlı bir şekilde sorunlarımızı çözeceğiz. Buraya gelip bu toplantıyı yapmak bu desteği yakalayabilmek kolay değil. Çünkü bir şey yapmamışsanız ortaya hizmet anlamında bir şey koymamışsanız insanlar size inanmazlar.” Dedi. 
         Çalışmalar başladıktan sonra hızlı ilerlemenin ve sanayi sitesi esnafları ile ortaklaşa çalışmanın önemli olduğuna vurgu yaparak sözlerine devam eden Başkan Yikit;”Biz bugün ne yapalım noktasında değiliz. Biz bir proje hazırladık ve bu projeyi hayata geçirmek için ilk adımlarımızı attık. Bu proje başladıktan sonra doğabilecek sorunlar hakkında sizinle ortaklaşmak istiyoruz. Doğabilecek sorunlar konusunda ortaklaşalım ki başladığımız zaman hem ilerleyişimiz hızlı olsun hem de hepimiz bu sorundan anlımızın akı ile kurtulalım. Yapacağımız çalışmaların bazıları birkaç hafta bazıları birkaç ay sürecektir. Ama bunların planlı bir şekilde sonuçlanması sizin bizim i,le ne kadar ortaklaşıp ne kadar yardımcı olacağınıza bağlı. Bu proje bizim 2017’de gündeme aldığımız bir projeydi ancak doğalgazın gelme süresinden dolayı şimdiye kadar bekledik. Çünkü doğalgazdan önce bu çalışmayı yapmış olsaydık şimdi yeniden yaptığımızı bozmak zorunda kalacaktık. Biz önce doğalgaza ve diğer alt yapı çalışmalarına izin verdikten sonra üst yapı çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Çünkü bu belediyenin kasası sizin vergileriniz biz bu planlamayı yapmazsak bunun hesabını sizlere veremeyiz.” Dedi.  
        Başkan Yikit, esnaflara yapılacaklar hakkında bilgi verip, çalışmalar başladıktan sonra doğabilecek sorunların hepsi hakkında sanayi esnafı ile istişarede bulundu. Son olarak esnafların çalışmalar hakkında merak ettikleri konuları soru cevap şeklinde cevaplaması ile toplantı sona erdi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.