23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Tarih : 2018-04-23 / Kategori : Genel Haber

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

       Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesi ışığında Milli Egemenliğin ilan edilişinin 98. Yıldönümünü coşku ve heyecanla kutlamanın mutluluğu yaşıyoruz.

 

 23 Nisan 1920 milletimizin bağımsızlık ve özgürlük iradesini tüm dünyaya ilan ettiği tarihtir. İstiklal Mücadelemiz, ülkemizin o an içinde bulunduğu her türlü güçlük ve olumsuz şartlara rağmen,  ilk meclisimizin ortaya koyduğu "Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir" şiarı sayesinde kazanılmıştır. 
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK bu anlamlı günü çocuklara, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan etmiştir. 23 Nisan tarih boyunca çocuklara ithaf edilen ilk ve tek bayramdır; çocuklarımız milletimizin en değerli varlığı olup geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimiz ve umudumuzdur. Bizlere düşen görev ise, geleceğin yetişkinleri olacak, topluma yön verecek çocuk ve gençlerimizi, ülkesini ve devletini seven, demokrasiye ve hukuk kurallarına saygılı, onurlu ve çalışkan bireyler olarak yetiştirmektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, vatan uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, yüce milletimiz için tarihi bir değer olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.
                       Melih EKİCİ
                İl Emniyet Müdürü
          1.Sınıf Emniyet Müdürü

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.