Rektör Alma’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Tarih : 2018-04-24 / Kategori : Genel Haber

Rektör Alma’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

          Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarını oluşturan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. Yıldönümünü ve ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz.

 

Milli iradenin temsilcilerinin oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı bugün; Hem kurtuluş savaşımızı zafere götüren yolun başlangıcı, hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin müjdesi olmuştur.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Kurtuluş Savaşı’nı yönetmiş, Cumhuriyet’i kurmuş, gerçekleştirdiği reformlar ve aldığı tarihi kararlarla milletimizin mukadderatını değiştirmiş, Türkiye’nin yarınlarını şekillendirmiştir. Bu yönüyle Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokrasimizin ve ulusal egemenliğin sembolü haline gelmiştir.
Milli mücadelenin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920’de sadece Türkiye Büyük Millet Meclisini kurmakla kalmamış, 1 yıl sonra ‘23 Nisan’ gününün çocuk bayramı olarak kutlanmasına karar vermiştir.
TBMM’nin açılışının 98’inci yılında, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı büyük bir gurur ve mutlulukla kutlarken, canlarını bağımsızlık uğruna vermekten çekinmeyen Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.
            Prof. Dr. Mehmet Hakkı ALMA       
                           Rektör

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.