Iğdır Üniversitesi’nde 10. Bahar Şenlikleri Mezuniyet Coşkusu

Tarih : 2018-04-24 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Üniversitesi’nde 10. Bahar Şenlikleri Mezuniyet Coşkusu

Iğdır Üniversitesi 2017-2018 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni, Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü Ziraat Fakültesi bahçesinde büyük bir coşkuyla yapıldı. 

              Üç gün süren Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen mezuniyet törenine, Iğdır Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Ak Parti Iğdır İl Başkanı Av. Ahmet Tutulmaz,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz’in yanı sıra kurum amirleri, öğretim üyeleri, mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı.
             Açılış konuşmalarıyla başlayan mezuniyet töreni’nde ilk olarak öğrenciler adına bir konuşma yapan Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni 1’incilikle bitiren Mustafa Tunç şunları söyledi; “Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplanmış bulunmaktayız ve aynı zaman da beni ve tüm arkadaşlarımı hüzünlendiren bir anı yaşamaktayız. Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken, diğer sayfalarını, yeni beklentiler ve umutlarla açmaktayız. 
Hayatın getireceklerini öngöremediğimiz bir dönemde yaptığımız meslek seçimiyle başladık üniversite serüvenimize. Zamanla düşüncelerimiz olgunlaşmaya başladı, dağınık sorularımızın cevapları yerlerine oturdu ve bugün burada geleceğe şekil verecek birer meslek sahibi birey olarak mezuniyetimizi kutluyoruz. Hepimiz Iğdır Üniversitesi’ne farklı şehirlerden, farklı okullardan, farklı hayallerle geldik. Bu hayallerimizi gerçekleştirmek adına, geleceğimizi daha özgür ve kısıtlamaların olmadığı akademik bir ortamda şekillendirebilme ve bu süreç içerisinde bizlere ve topluma katkı sağlayacak misyonu ve vizyonu içeren bir kültürü benimseme fırsatı bulduk. İşte bu sürecin sonu ve en önemli anı olan mezuniyet törenini kutluyoruz ve 2018 dönemi mezunları olarak coşkumuzu, gururumuzu ve fikirlerimizi bu önemli törenle paylaşıyoruz. Iğdır Üniversitesi öğrencisi olmak bana ve arkadaşlarıma daima gurur kaynağı olmuştur. Iğdır’ın küçük bir il olması ve üniversitemizin daha yeni yeni gelişmekte olmasından kaynaklanan bazı olumsuzluklara rağmen, bize bu sıkıntılarımızı bir nebze de olsa unutmamızı sağlayan ve bize her türlü desteği veren başta rektörümüz sayın Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya, hocalarımıza ve idari personellerimize çok teşekkür ederiz.” dedi.
             Mezuniyet töreninde öğrencilere ve bütün konuklara hitap eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “Bugün pırıl pırıl genç beyinleri, genç yürekleri, genç nefesleri mezun etmenin, onları ailelerine ve güzel ülkemize kazandırmanın haklı gururunu ve sevincini büyük Iğdır Üniversitesi ailesi olarak hep birlikte yaşıyoruz. Bundan 10 yıl önce ülkemizin en doğusunda küçük ve şirin bir il olan Iğdır’da zor şartlarda kurulan Iğdır Üniversitesi azim, gayret ve cesaretle bugünlere geldi. Iğdır Üniversitesi Rektörü olarak göreve başladığım günden beri meslektaşlarımla, mesai arkadaşlarımla ve tüm personelimizle birlikte üniversitemizi her yönüyle örnek alınabilecek bir yükseköğretim kurumu haline getirmek için çalışıyoruz. Kuşkusuz, 'Beklenen gün gelecekse, çekilen çile kutsaldır.' ilkesinden hareketle, üniversitemizin tüm kadrosu daima yoğun çaba ve gayretle çalıştı. 
               El ele verdik, güçlerimizi birleştirdik. Halkımıza baktık, onlarla kucaklaştık. Onlardan destek aldık. Bu süreç içerisinde, özellikle göreve geldiğim 1 yıl zarfında, hızlı bir şekilde ihtiyaçlarımızı giderip eksiklerimizi tamamlamaya çalıştık. Plan ve projeler hazırlayıp hayata geçirerek üniversitemizin geleceğini inşa etme yolunda adımlar attık. Kampüsümüzün alt yapısını büyük oranda bitirdik
Çevre düzenlemesine devam ediyoruz. Kampüs Camiimizi, mediko-sosyal binamızı, spor tesislerimizi, hayvan hastanemizi hizmete açtık. Üniversitemiz kurulduğu günden beri fiziki yapılanmasını hızla tamamlamaya çalışmanın yanında bilimsel bir kurum hüviyetine sahip olması nedeniyle asli görevi olan bilimsel faaliyetlerde de derinleşmenin ve kaliteli bir eğitim seviyesine ulaşmanın gayreti içerisinde oldu. Bu çerçevede, 5 yeni araştırma merkezi kurduk. Modern bir araştırma laboratuvarını üniversitemize kazandırdık. Bunların yanında sempozyum, konferans, panel gibi birçok kültürel faaliyet gerçekleştirdik. Birçok üniversite ve kurumla iş birliği protokolleri imzaladık. Her geçen gün gelişen ve büyüyen üniversitemizde bugün itibariyle 7 fakülte, 3 enstitü, 2 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu ve 12 araştırma merkezi; akademisyen ve öğrenci sayısı ile hizmet vermeye devam etmektedir. Üniversitemize yeni eğitim-öğretim programları, eğitim-öğretim mekânları ve yaşam alanları kazandırmaya devam ediyoruz. 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde öğrenci alacak bölüm ve programları özellikle sizlerle paylaşmak istiyorum: Lisans bölümü olarak  Antrenörlük, İnşaat Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Türk Dili Ve Edebiyatı Önlisans bölümü olarak ta Aşçılık, Optisyenlik, Fizyoterapi, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik, Radyo Ve Televizyon Programcılığı, Çocuk Gelişimi, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümleri ve Yüksek Lisans bölümleri olarak ta Fbe  Biyomühendislik ve Bilimleri, Zootekni, Tarla Bitkileri; Sbe Temel İslam Bilimleri bölümleri açıldı. Üniversitemizi hep daha ileriye ve daha iyiye ulaşma yolunda azim ve inançla her günü değerlendirmekten geri durmadık. Aynı azim ve heyecanla çalışmaya devam ediyoruz. “Üniversite, şehrin lokomotifidir” anlayışıyla Iğdır’da da birçok önemli projeye imza atıyoruz. 
Tuz Terapi Merkezi bunların en başta geleni ve en önemlisi. Iğdır yöresine ait 4 yöresel ürünün coğrafi işaretinin alınması için teşebbüste bulunduk.3000 dönümlük alanda tarımsal araştırma ve enerji köyü projemiz, güneş enerjisi santrali (GES) projemizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Onlarda da epey mesafe katettik. Yakın zamanda onları da nihayetlendireceğiz Allah’ın izniyle. 
 
           BUGÜN, DÜNDEN DAHA GÜÇLÜ VE DAHA KARARLIYIZ. YARIN DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ.
           10 yıllık bir dönem sonunda Üniversitemiz bugün: Daha güçlü, fedakâr ve dinamik bir eğilim-öğretim kadrosuna kavuşmuştur; onlarla daha güçlüdür ve özgüveni daha yüksektir. Çalışkan, özverili ve birbirine kenetlenmiş bir idari kadroya sahiptir, onun için daha güçlüdür. Konuşmasının son bölümde ise Rektör alma öğrencilere hitap etti ve Üniversite bitti, öğrenme bitti olarak düşünmeyin. Hayatınız boyunca yeni şeyler öğrenmeye devam edin. Hayatınızın bu yeni dönemi, öğrenmeyle birlikte üretme dönemidir. Bilim için, insanlık için, ülkeniz için, aileniz hatta kendiniz için bir değer, bir hizmet üretme dönemidir. Şunu unutmayın ki ürettiğiniz müddetçe başarılı olacaksınız. Kulağınıza küpe olacak şu tavsiyelerimi de aklınızdan çıkarmayın. Ne iş yaparsanız yapın en iyisini yapın. Başarılı olduğunuzda para kazanmama ihtimaliniz yok. Parayı hayatınızdaki temel hedef olarak koymayın. Saygınlığı zenginliğe yeğ tutun ve dürüstlükten ödün vermeyin. Hayatın bu yeni aşamasında üniversite yılları bir tatlı anı olarak kalırken asıl zorlu ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında sizlere başarılar diliyoruz. Yolunuz, bahtınız açık olsun. Gönlümüz, dualarımız hep sizlerle olacak. Sizler başardıkça, bizler başarılarınızla mutlu olacağız. Yolunuz hayırlı ve uğurlu, bahtınız açık, kısmetiniz bol olsun.” dedi. Yapılan konuşmaların ardından üniversiteyi başarıyla tamamlayarak dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Iğdır Üniversitesi 2017-2018 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni kep atma törenin ardından halk oyunu gösterisi ve yerel müzik grubunun canlı müzik performanslarıyla sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.