IĞDIR İMKB ANADOLU LİSESİ FARKINI BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDU

Tarih : 2018-04-25 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR İMKB ANADOLU LİSESİ FARKINI BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDU

      İlimiz Merkez İMKB Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF işbirliği çerçevesinde yürütülen ETCEP (Eğitim Temelli Toplumda Cinsiyet Eşitliği Projesi) nin hayata geçirilmesi ile birlikte pilot okul olarak seçildi. İMKB Anadolu Lisesinin seçilmesinde sosyal, kültürel, sportif ve akademik başarı kriterleri etkili oldu.

 

    Kısaca ETCEP adı ile bilinen projede amaç, hiçbir öğrencinin, eğitim ve öğretim ortamında cinsiyet kaynaklı ayrımcılığa uğramamasını sağlamaktır. Eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliği her çocuğun kişisel becerilerini geliştirmesine, kalıplaşmış yargılarla çizilmiş sınırlar olmaksızın seçimler yapmasına fırsat verir. Bu anlamda İMKB Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Hacı ÇELİK, Tarih öğretmeni Duygu SEVİLMİŞ, Rehberlik öğretmeni Zuhal SEMİZDEN oluşan proje ekibi( ETCEP ile yeniden yazmaya varmışın) şiarıyla hareket ederek çalışmalarına hızlı başladı. Yaklaşık iki yıl sürecek projede belirlenen hedeflere ulaşmak için çeşitli etkinliklerin yapılmasına karar verildi. Bu anlamda iş hayatında toplumsal cinsiyet eşitliği önündeki kalıp yargıları yıkmak için büyük bir mücadele veren ve nerdeyse tek başına bunu başaran ve günümüzde İlimizin en önemli iş insanlarından biri haline gelen Nebahat KARADAĞ tarafından okulda öğrencilere bir seminer verildi. Seminerde toplumumuzun kanayan yarasına bir kez daha parmak basan KARADAĞ, konu ile ilgili anı ve deneyimlerini öğrencilere akıcı ve eğlenceli bir üslupla anlattı. 
              Seminerin sonunda kadınlar iş hayatında erkeklerin yaptığı işleri yapamaz gibi kalıplaşmış yargılar yerine, kadınların da erkekler gibi aynı işleri yapabilir mesajı belleklere kazındı. Okul Müdürü Yılbay GÜNGÖR Nebahat KARADAĞ’ a yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası