Muhteşem Proje

Tarih : 2018-05-17 / Kategori : Genel Haber

Muhteşem Proje

Nuh’un Gemisi Ağrı Dağında, Ağrı Dağı Iğdır’da.

           Iğdır Kent Ormanı’nı kiralayan Sofuoğlu Tekistil Turizm LTD: ŞTİ. yetkilisi Serhat Sofuoğlu muhteşem bir proje çizdirdi.  Orman bakanlığının örmek proje olarak gösterdiği çalışma adım adım uygulanmaya başlanıyor.
           Ülke genelinde devlet ormancılığından, millet ormancılığına projesini yürüten Orman bakanlığı, bu kapsamda illerde yapmış olduğu kent ormanlarının kiraya vererek, hem halka mesire alanı olarak hizmet anlamında ve hem de ormancılığın daha çok gelişmesi anlamında faydalı olacağı düşüncesi ile tüm illerde ki kent ormanları ihaleye çıkarılmış ve kiraya verilmiştir.
          Iğdır’da iki kez ihaleye çıkan ancak kimsenin itibar edip ihalesine girmediği kent ormanı üçüncü kez ihaleye çıktığında Sofuoğlu Tekstil firmasının sahibi Serhat Sofuoğlu ihaleye katılmış ve katılımcılardan en yüksek meblağı ödeyerek kiralamayı gerçekleştirmiştir.
Aylardır süren proje çalışmalarının nihayet sonuna gelindi. Sofuoğlu firmasının sahibi Serhat Sofuoğlu yaptığı açıklamada: “Türkiye’ de ormanı olmayan tek il Iğdır’dır. 2004 yılında Çalpala Köyü mevkiinde 78 hektar bir alan mera vasfından çıkarılarak ağaçlandırma yapılmış, tapusu hazine arazisi olarak ormana tahsis edilmiştir.  Bu alanın bir kısmı ise tarafımızdan 29 yıllığına kiralanmıştır.  İlimizin kurak olması sebebiyle 1400 metre uzağından geçen Aras Nehrinden motopompla su alınarak ağaçlar sulanmaktadır.  Bu alana toplam 250.000 adet 30 değişik türden fidan dikilmiştir. Yöremize uygun türler seçilmiştir. Bu türler başta çiçek açan akasya, akçaağaç, dişbudak, karaağaç, mahlep, çınar, aylantus, top karaağaç, sarıçam, karaçam, ardıç, badem, sarısalkım, gül türleri, belberis, iğde, dut, ceviz gibi türlerdir.  İlimiz kurak olduğu için bu alanın mutlaka sulanması gerekmektedir. Bu da kiralanan alanın aylık en az 4000 TL elektrik faturası ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca bu alanda 100’e yakın kişi istihdam edilecek ve projenin yatırım tutarı 15 milyon TL olacaktır.  Bu alan 29 yıllığına kiralanmış olup, sözleşme bitim tarihinde yapılan bütün yapıların Orman İşletme Müdürlüğünde kalacaktır. Kiralama alanı dışındaki kısımlar  zaten Orman İşletme Müdürlüğünce bakım ve ağaçlandırması devam etmektedir.” Dedi.
Muhteşem Projenin Iğdır’a katacağı değer gerçekten de muhteşem olacaktır. Nuh’un gemisi  görünümünde sosyal tesisin yapılacağı,  “Nuh’un gemisi Ağrı dağında, Ağrı dağı Iğdır’da” sloganı ile Iğdır’ı uluslararası alanda tanıtıp, özellikle İran ve Azerbaycan’dan turistlerin gelmesine yönelik çalışmalar yapılmaktadır.  
         Serhat Sofuoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Kent ormanı basit bir proje değil. Ciddi bir proje çalışması yaptırdık. Yapılan projelerimiz kısa süre içinde uygulanıp tamamıyla bitirilecektir. Proje çalışması kısım kısım yapımı devam ederken, bu süre zarfında genel ziyaretçilerimizi ağırlamaya da devam edeceğiz.” Dedi.
          Kent ormanı kiralamasını yapan Sofuoğlu Tkst. Tur. Ltd. Şti. yöneticisi Serhat Sofuoğlu’na çalışmalarında başarılar dileriz.

Facebook Beğenenler

  1. Ekber Temirak 2018-05-18 10:07:25

    Çok ulvi bir işe elatan Sofuoğlu teksitile başarılar dilerim.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.