Iğdır’da İsrail kınandı

Tarih : 2018-05-21 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da İsrail kınandı

      Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve İsrail’in Gazze sınırında Filistinlilere yönelik katliamını Cuma namazı çıkışında kınadı.

 

      Hacı Hacer Camii  çıkışında Filistinde katledilen çocuk ve halkın yer aldığı resim sergisi sergilendi. Ve katliamda ölenler için dualar okundu. İsrail ve Amerika’ya öfke yağdı. 
     Basın açıklamasını gerçekleştiren  Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Beder, Biz, yine gündemi İsrail’in cinayetleri olan bir basın açıklaması ile buradayız. Yani İsrail, yine pervasızca kan döküyor, cinayet işliyor ve bizler de bu cinayetlere karşı suskun kalmamak için bu cinayetleri lanetliyoruz. Ama artık yetmez mi? İsrail hiçbir şeyden çekinmeden, hiç kimseye aldırmadan çocuk, kadın, yaşlı demeden, sivil, silahsız dinlemeden mazlum Filistinlilerin üzerine ateş açıyor, içinde bebeklerin de olduğu 60 mazlumu şehit ediyor, üç binden fazla kişiyi de yaralıyor. Ve Dünya sadece kınamakla yetiniyor. Bu kaçıncı cinayet ve bu kaçıncı kınama Anlaşılan o ki, İsrail ancak güçten anlıyor. O zaman İsrail’e karşı direniş, sadece kınama ile değil, aynı zamanda onun anlayacağı dilden karşılık verme ile olur.”dedi.
    Beder, Ekonomik, siyasi, ticari ve askeri alanda artık Müslümanlar direniş göstermelidir. Tıpkı geçtiğimiz günlerde yaptığı top ve uçak saldırılarına füzelerle verilen cevap gibi. Tıpkı 2006’da 33 gün savaşında Seyyid Hasan Nasrallah’ın Hizbullah’ının İsrail efsanesini yerle bir ettiği direniş gibi. Tıpkı Hamas’ın 2009’da 22 gün savaşında İsrail’e yenilgiyi tattırdığı direniş gibi, tıpkı İsrail’i bir devlet olarak tanımayan, onun bir terör odağı olduğunu haykıran liderler ve devletler gibi…
           Aslında Filistinlileri en çok biz anlayabiliriz. Çünkü biz de geçmişte onlar gibi katliama uğramıştık. Ermeni çeteleri, bizim dedelerimizi de, bugün İsrail’in yaptığı gibi katletmişti… İsrail’in Filistinlilere yaptığı zulümlerin belki de daha fazlasını bizim dedelerimiz de yaşamıştı. Ermeniler dedelerimizi nenelerimizi camilere doldurup diri diri yakmışlardı. Evlatları babalarının gözü önünde boğazlamışlardı. İşte bu yüzden Filistinlilerin yaşadıkları acıyı en iyi biz anlarız. Ve İsrail’e en büyük laneti de yine biz etmeliyiz. Bu gün İsrail’i destekleyerek Filistinlileri katletmelerine yardım eden Batı, o zaman da Ermenilere yardım etmişti. Şimdi de etmiyorlar mı? Ermeniler bizi katletmiş, onlar Ermeniler katledildi diyorlar. Ermenilerin yaptıklarını bizim üzerimize yıkmak istiyorlar. Ama onların zulmü varsa, bizim de Allah’ımız var. Biz sadece O’na güveniyoruz.
            Sözlerimi daha da uzatıp sizleri yormak istemiyorum. Biz İsrail’in yaptıkları bu cinayetleri bütün kalbimizle lanetliyoruz. Ve Yüce Rabbimize diyoruz ki; “Ey Yüce rabbim! Bizleri zalime her zaman hasım kıl. Bizleri her zaman mazluma dost et. Ve Dünyadaki bu zulümlere karşı bizler direnme gücü ver. O sahibimizi, mevlamızı İmamı Zamanımızı tez gönder. Bizleri onun izinden gidenlerden eyle… Bizleri ona asker olup zalimleri yok edenlerden eyle…
              Zalimleri kahret… İsrail bir kanser tümörüdür. O kanseri yenmemize yardım et. Dünyanın nesrinde olursa olsun mazlumları kurtar. Zalimleri mahvu perişan et… Senin her şeye gücün yeter.” Şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.