Iğdır Üniversitesinden İftar Programı

Tarih : 2018-06-04 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesinden İftar Programı

         Iğdırlı işadamı Mehmet Kabak tarafından Iğdır üniversitesinde verilen iftar yemeğine protokol üyeleri, akademik ve idari personeli katıldı.         Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü Mediko Sosyal tesislerinde verilen iftar programına Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil, Tuzluca Kaymakamı Abdullah Kadıoğlu, Karakoyunlu Kaymakamı Kamil Güzel, Iğdır’da görev yapan Cumhuriyet Savcıları İbrahim Yakut, Ümit Uyanık, Burak Akguş, Muhammet Kağan Özel ve Ayda Akta Özel, Aralık Belediye Başkanı Bayram Teksay, Karakoyunlu Belediye Başkanı Kurban Kaya, İl Genel Meclis Başkanı Kurban Oluz, Melekli Beldesi Belediye Başkanı Ali Varol, İşkur İl Müdürü Abdullah Can, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Şerafettin Yiğit, iş adamları ile Iğdır’ın ileri gelenleri ve üniversitemiz personelleri katıldı.

Vatandaşlar ve üniversite personelinin yoğun bir katılım sağladığı İftar programında konuşan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Rabbimize şükürler olsun ki bu Ramazan’ı da birlikte açıyoruz. Hepimiz biliyoruz ki Ramazan ayı sadece oruç ayı değildir. Ramazan ayı birlik, beraberlik ve paylaşma ayıdır. 
Çok şükür bugün burada birlikte iftar yapmanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Ben bu yemeğin verilmesine vesile olan İşadamımız Mehmet Kabak beye teşekkür ederim. Kendisi Karakoyunlu ilçemizde iş adamıdır. Kendisi ile Karakoyunlu'da üretimine başlanacak olan ipek böcekçiliği hakkında konuşurken tanıştık. Böyle bir iftar yemeği vermek istedi.”
“25 Yeni Bölüm Açtık”
     Üniversitemizdeki gelişmeler hakkında da bilgi veren Rektör Alma, “Şimdi siz üniversitemizi merak ediyorsunuz. İsterseniz kısaca bilgi vermek istiyorum. Önümüzdeki Eylül ayında yeni açılan 25 bölümümüz daha öğrenci almış olacak. Bununla birlikte öğrenci sayımız bin öğrenci daha artarak toplamda 8 bine çıkmış olacak. Bizim amacımız çıtayı daha yükseltmek. Biz iki yıl içinde öğrenci sayımızı 10 bine  çıkartmak istiyoruz. Üniversitemizin kuruluşunun üzerinden 10 yıl geçti. Bugün dönüp baktığımızda iyi işler yaptığımızı görüyoruz. Bundan sonra üniversitemizin daha iyi yerlere gelmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Tabi bu da sizin destekleriniz sayesinde olacak. Üniversitemizde açılan bölümlerin yüzde yüzü iş bulma imkanı olan bölümler. Biz özellikle bu tür bölümleri tercih ediyoruz. Öğretim görevlisi sıkıntılarımızı büyük oranda çözdük. Üniversitemiz içinde çağrı merkezi kuruldu. 
Yukarıda çıkıp gezebilirsiniz. Ayrıca Güzel Sanatlar Fakültemizin açtığı resim sergisi dışarıda var. Çok güzel el sanatları, tezhip sanatları işlenmiş. Çıkışta ziyaret edebilirsiniz. Alt katta büyük bir market, kafe, kuaför ve pastane açılıyor. Aynı şekilde PTT de üniversitemizde hizmet verecek. Bununla ilgili bütün yazışmalarımız bitmiş durumda. 1700 kişilik kız yurdu için Kredi Yurtlar Kurumu'na özel 30 dönümlük yer tahsil ettik. Kısa zaman içinde yurt temelleri atılacak. Erkek öğrencilerimiz için de 1500 kişilik yurt yapılması ile ilgili çalışmalarımız da bitti.” dedi.
Rektör Alma: “Kampüsümüz Yeşil Bir Alana Sahip Olacak”
Üniversitemizin kurulduğu alana dikkat çekerek,  peyzaj çalışmaları hakkında da bilgi veren Rektör Alma “Yılsonunda 22 milyonluk peyzaj çalışmalarımız bitmiş olacak. Böylelikle üniversite kampüsümüz yemyeşil görünüm kazanacak. 
Bugün Ankara’dan geliyorum. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarımız ile görüştüm. 1700 dönümlük alanda alça, zerdali ve badem ağacı dikiyoruz. İnşallah sonbahar ayına kadar üniversitemizde bir karış çorak toprak kalmayacak. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecek. Tekrardan Ramazan-ı Şerif Ayınızı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.