T.C. IĞDIR İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Tarih : 2018-06-13 / Kategori : Duyurular

T.C. IĞDIR İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

2017/146 TLMT
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği  kıymeti adedi önemli özellikleri:
1. NOLU TAŞINMAZIN

Özellikleri        :Iğdır ili karakoyunlu ilçe 138 ada 4. parsel . Ergenekon Mahalle BAHÇELER Mevkii TARLA niteliğindeki taşınmaz Iğdır-Nahcıvan karayolu üzerindedir. 
Yüzölçümü                             :4.840.71 m2        Arsa payı :tam
Kıymeti                      :92.976.00 TL         KDV ORANI :%18
Kaydındaki Şerheler               : Taşınmaz T. İş  Bankası AŞ. y ipotekli olup taşınmaz üzerinde başkaca hacizler yoktur. 
1. Satış günü         :12/07/2018 günü  :11.00 -  11.05 Arası
2. Satış günü         : :07/082018 günü  :11.00 -  11.05 Arası
Satış Yeri                                : IĞDIR ADLİYESİ EK HİZMET BİNASI İCRA MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜ /IĞDIR
Satış şartları:        
1. İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresine elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur.Birinci artırma istekli bulunmadığı taktirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden ikinci artırma gününden öncemi gün sonuna kadar elektronik ortamda tekliff verilebilecektir. Bu artırmada malın tahmin edilen değerinin %50 sini rüçhanlı alacaklar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmemesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedele alıcı çıkmazsa  satış talebi düşecektir.
2. Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen değerin %20’si oranında pay akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi KDV. 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellalık harcı taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3. İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faaiz ve giderlere dair olan iddalarını dayanağını belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır. 
4.Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale fes edilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerüf faazinden müteselisen mesul olacaktır. İhale farkı ve temerrüt faaizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır. 
5.Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verdiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6.Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacaktır. başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/146 tlmt sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 28.05.2018

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.